1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Grup IŞİD'e Katıldı
Filistinli Grup IŞİD'e Katıldı

Filistinli Grup IŞİD'e Katıldı

Filistin’de Ensaru Şeria isimli bir selefi grup hilafet devleti ilan eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye bağlılığını açıkladı.

02 Kasım 2014 Pazar 17:41A+A-

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren grubun komutanı Ebu Hitab yayınladığı sesli mesajda, ‘Irak ve Şam İslam Devleti’ndeki kardeşlerimize yönelik şiddetli saldırılardan dolayı, kafir batılılar ve dinden çıkmış Arapların koalisyonuna karşı, bizim elimizdeki tüm imkanlarla kendileriyle dayanışmamız ve yardımcı olmamız gerekirdi’ ifadelerini kullandı.

Grubun komutanı, IŞİD’e mal, asker ve propaganda desteğinde bulunacaklarını dile getirdi.

Ebu Hitab, IŞİD’e katılma kararını Ensaru Şeria'nın şurasında tartıştıktan sonra aldıklarını belirtti. Ebu Hitab grubun elemanlarına nerede olursa olsun IŞİD’e karşı çalışan tüm tarafların vurulması çağrısı yaptı.

İlk defa bir Filistinli grup IŞİD’e bağlılık açıkladı.

IŞİD, Filistinlileri eğittiğini açıklamıştı

IŞİD, 19 Nisan’da Suriye’deki eğitim kamplarında ‘IŞİD’in Gazze Mücahitleri’ olarak adlandırdığı bir grubun görüntülerini yayınlamıştı.

IŞİD, ‘Gazzeli Mücahitler’ olarak isimlendirdiği grubun ‘Şeyh Ebu Nur Makdisi Tugayı’ adı altında Suriye’deki askeri eğitim kamplarında Gazze’ye girmek üzere eğitildiği bilgisini vermişti. 

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum