1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Gençlerden İsrail Polisine Saldırı
Filistinli Gençlerden İsrail Polisine Saldırı

Filistinli Gençlerden İsrail Polisine Saldırı

Filistinli otoritelerin İsrail'e yönelik tepkisizliğini eleştiren Filistinli gençlerin İsrail kolluk kuvvetlerini hedef aldığı aktarıldı.

03 Mart 2014 Pazartesi 13:49A+A-

Filistinli gençlerden bir grup Cumartesi günü Kudüs kentinin kapılarından Babu’l-Amud’da toplanarak Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmalarının engellenmesini protesto etti.

İsrail işgal güçleri Cuma günü Mescid-i Aksa’ya girişlere kısıtlama getirmiş ve yaşları ellinin altında olan erkeklerin Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermemişti.

Görgü tanıkları, protesto gösterisinin ardından gençlerden bir grubun El-Meclis Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya yöneldiğini ve Kubbetu’s-Sahra Alanı’nda bulunan polis merkezini yakma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Filistinli gençlerin ayrıca polis merkezini taşladıklarını belirten görgü tanıkları, bunun üzerine polislerin merkezin kapılarını kapatarak El-Kettanin Çarşısı Kapısı’ndan kaçtıklarını bildirdi.

Birkaç gün önce de Ra’s El-Amud semti sakinlerinden Cihad Et-Tavil’in cenaze töreni sırasında Filistinli gençler Et-Tavil’in İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetmesini protesto amacıyla Kudüs’ün kapılarından Babu’l-Esbat’ta bulunan polis merkezini ateşe vermişti. 

HABERE YORUM KAT