1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Genci Yaralayıp Gözaltına Aldılar!
Filistinli Genci Yaralayıp Gözaltına Aldılar!

Filistinli Genci Yaralayıp Gözaltına Aldılar!

Doğu Kudüs'te İsrail polisinin müdahalesi sırasında yaralanan Filistinli genç gözaltına alındı.

15 Eylül 2015 Salı 09:00A+A-

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Doğu Kudüs'ün İseviyye beldesinde Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşandı. “Güvenlik güçleri”nin müdahalesi sırasında yaralanan Filistinli genç daha sonra gözaltına alındı.

İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiği Filistinlilerin de polise taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdiği belirtildi.

İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada da İseviyye'de polis ve gençler arasında çıkan arbedede hafif yaralanan bir gencin gözaltına alındığı ifade edildi.

Öte yandan, İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri, yayımladığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Megaribe Kapısı'nda Filistinlilerin taş atması sonucu 1 İsrail polisinin hafif yaralandığını ve olay yerinde tedavi edildiğini belirtti. Samri, önceki akşam da Kudüs'te bulunan bir Yahudi yerleşim bölgesinde taş atılması sonucu kullandığı aracın kontrolünü kaybederek elektrik direğine çarpan 65 yaşındaki İsrail vatandaşının hayatını kaybettiğini, araçtaki diğer kişinin ise hafif yaralandığını kaydetti.

İsrail polisinin, pazar sabah saatlerinden itibaren Aksa'ya girerek Müslüman gruplarla çatışması ve Müslümanların girişlerini güç kullanarak belirli bir süre engellemesiyle başlayan gerginlik, pazartesi sabahı Aksa'nın avlusuna gelen İsrail askerlerinin, Kıble Mescidi'ne postallarıyla girip, 5 Filistinliyi gözaltına almasıyla tırmanmıştı. Aksa'nın avlusunu kuşatan İsrail askerlerinin daha sonra çekildiği, öğle namazı için cemaatin içeri girmesine izin verdiği bildirilmişti.

Bu arada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Ulaştırma Bakanı İsrail Katz, Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Başsavcı Yehuda Weinstein katılımıyla "taş atan Filistinliler”e ilişkin bu akşam olağanüstü bir toplantı yapılacağını açıklamıştı.

İsrail parlamentosu Knesset'te, temmuz ayında taş atan Filistinlilerin 20 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını öngören yasa tasarısı onaylanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT