1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli gence yapılan linç belgelendi ama İsrail hiçbir şey yapmamakta kararlı!
Filistinli gence yapılan linç belgelendi ama İsrail hiçbir şey yapmamakta kararlı!

Filistinli gence yapılan linç belgelendi ama İsrail hiçbir şey yapmamakta kararlı!

Filistinli bir genç Siyonistler tarafından linç edildi ama olayın üstü örtülmeye çalışılıyor!

26 Mayıs 2021 Çarşamba 19:03A+A-

HAKSÖZ HABER

İşgal altındaki Filistin topraklarında rejimin “Bat Yam kordonu” olarak isimlendirdiği bölgede tek başına gezmekte olan Filistinli genç Said Musa'yı linç eden saldırganlar hakkında gerekli tüm işlemler yapılmıyor.  Görüntüler basına düştüğü halde sadece altı kişi gözaltına alındı.

Haaretz gazetesi’nin detaylı haberinde tüm saldırganların yüzleri ifşa edildi. Irkçı Siyonist saldırganlar Tomer Appelbaum isimli foto-muhabir tarafından görüntüye alınıyor. Görüntülendiklerinin farkına varmayan saldırganlar Said Musa’yı hunharca linç ediyorlar. Linçin fotoğraflı belgeleri ise İsrail makamları tarafından önce görmezden gelindi. Basının olaya yüklenmesi üzerine sadece altı kişi kısa süreli gözaltına alındı.

Kendi halinde yürüdüğü cadde düzinelerce insan tarafından saldırıya uğrayan Musa’nın yere düştüğü ve bilincinin kapandığı görülüyor. İsrail’in Kudüs ve Gazze’de işlediği cürümler Yahudi nüfusun yoğun olduğu bölgelerde de kitlesel linç girişimi şeklinde tebarüz ediyor.

1473077073.jpg

Haaretz’in dikkat çeken haberciliğinin ortaya çıkardığı görüntü İsrail toplumunun devletin şiddet karşısındaki sessizliğinden nasıl etkilendiğini gösteriyor.

Gazze’de bebeklerin üzerine füzeler yağdıran işgal rejimi Kudüs’te tutuklamalarla Müslümanları sindirmeye çalışırken geri kalan işgal bölgelerinde ise hukuku devreye sokmayarak şiddeti olağanlaştırıyor. Said Musa'nın İsrail vatandaşı olma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtmek gerek.

Tüm bu görüntüler ise Ramazan ayının sonundaki savaşta banliyölerdeki Arap nüfusun tepkiselliği de düşünüldüğünde “İsrail projesinin” başarısız olduğunun kanıtı olarak değerlendirilebilir. İsrail toplumu Siyonist saldırganlığın bir sonucu olarak tabiri caizse kazan gibi kaynıyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum