1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Genç Kadından “Han el-Ahmer Bizim Kalacak” Mesajı
Filistinli Genç Kadından “Han el-Ahmer Bizim Kalacak” Mesajı

Filistinli Genç Kadından “Han el-Ahmer Bizim Kalacak” Mesajı

İşgalci İsrail’in yıkıma hazırlandığı Han el-Ahmer’de, askerler tarafından başörtüsü yırtıldıktan sonra yerlerde sürüklenen genç kadın, bu bölgenin Filistin toprağı olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 09:23A+A-

İşgalci İsrail’in yıkıma hazırlandığı Han el-Ahmer’de askerler tarafından başörtüsü yırtıldıktan sonra yerlerde sürüklenen ve yaklaşık iki hafta gözaltında tutulan 19 yaşındaki Filistinli genç kadın Sare, serbest bırakıldı.

Salıverilmesinin hemen ardından AA’ya konuşan Sare, gözaltına alınmasını gerektirecek hiçbir suç işlemediğini, yalnızca evini ve topraklarını korumaya çalıştığını vurguladı.

“Buradan Filistin Halkı Değil, İsrail Gidecek”

“Han el-Ahmer, Filistinlilerin olarak kalmaya devam edecek. Buradan Filistin halkı değil, İsrail gidecek.” diyen Sare, Filistinli bedevilerin yaşadığı bu Han el-Ahmer’de, işgalci İsrail’in bölgeyi boşaltma girişimlerine karşı direnişe destek veren herkese teşekkür etti.

İşgalci İsrail askerleri, 5 Temmuz’da Han el-Ahmer’de yıkıma tepki gösteren Filistinlilere müdahale etmiş, Sare’nin de aralarında olduğu birçok Filistinliyi darp etmiş, bazılarını da gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT