1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirleri Görmezden Gelen Guterres'ten Siyonist Yanlısı Açıklama
Filistinli Esirleri Görmezden Gelen Guterres'ten Siyonist Yanlısı Açıklama

Filistinli Esirleri Görmezden Gelen Guterres'ten Siyonist Yanlısı Açıklama

Siyonist işgal rejiminin zindanlarında tutulan ve her türlü insanlık dışı muameleye maruz kalan 5 bin 700 Filistinli esiri görmezden gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres işgalci esirlerin kayıtsız ve şartsız olarak serbest bırakılmasını istedi.

25 Ağustos 2019 Pazar 02:48A+A-

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres işgalci siyonist rejimin esirleriyle ilgili açıklamasında işgalci esirlerin Gazze'nin durumunu ele alan her raporda gündeme getirileceğini söyledi. Guterres konuyu BM Genel Kurulu'nun önümüzdeki ay gerçekleştireceği toplantılarda devlet başkanlarıyla yapacağı görüşmelerde de gündeme getireceğini ifade etti.

Guterres, Ortadoğu Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov'dan da herhangi bir ittifak için Gazze'de rehin tutulan işgalcilerin serbest bırakılmasına dair 2474 sayılı BM kararının ruhuna uygun çalışma yapmasını isteyeceğini belirtti.

Guterres'in bu açıklamalarını Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri tarafından esir tutulan Hedar Golden adlı işgalci askerin anne ve babasıyla görüşmesi esnasında yaptığı ifade edildi.

Golden'in Guterres'in açıklamalarından cesaret alan babası ve kardeşi de Netanyahu'dan işgalci esirlerin alınması için daha aktif çalışma yapmasını isteyerek "uluslararası toplum"un bu konuda Netanyahu'dan daha iyi çaba sarf ettiği iddiasında bulundular.

Guterres, Gazze'ye gayri meşru bir saldırı esnasında esir alınan işgalci askerlerin serbest bırakılması için bu derece büyük çabalar harcarken, işgal rejiminin zindanlarında evlerine baskınlar düzenlenerek esir alınmış 5 bin 700 Filistinlinin bulunduğu, bunlardan da bin kişinin hasta olduğu gerçeğini hiç görmek istemiyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT