1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esir Imad Cadullah’ın kilosu yarıya düştü
Filistinli Esir Imad Cadullah’ın kilosu yarıya düştü

Filistinli Esir Imad Cadullah’ın kilosu yarıya düştü

İşgal güçleri El-Halil vilayeti sakinlerinden Filistinli esir Imad Cadullah’ı esir tutulduğu altı ay içinde kilosunun yarısını kaybettikten sonra serbest bıraktı.

23 Nisan 2024 Salı 11:15A+A-

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, El-Halil’e bağlı Dura kenti sakinlerinden Imad Cadullah’ın 19 Ekim 2023’te gözaltına alındığını ve dün serbest bırakıldığını açıkladı.

Esir Kulübü, Filistinli esirin işgal rejimi zindanlarında tutulduğu süre içinde işgal yönetiminin esirlere yönelik kasıtlı aç bırakma politikası sebebiyle kilosunun yarısını kaybettiğini bildirdi.

Filistinli esirin gözaltına alınmadan hemen önce ve serbest bırakıldıktan sonra çekilen fotoğrafları değişimi açıkça ortaya koyarken, Cadullah’ın işgal rejimi zindanlarından çıktıktan sonra oldukça zayıf göründüğü ifade edildi.

Esir Kulübü, kasıtlı aç bırakma politikasının işgal rejiminin 7 Ekim’den bu yana Filistinli esirlere uyguladığı en tehlikeli politikalardan biri olduğunu, bunun yanında uygulanan işkence ve hakaretlerden kadınlar ve çocuklar dâhil tüm esirlerin nasibini aldığını, aç bırakma politikasının esirlerin sindirim sistemlerine zarar verdiğini belirtti.

Bildiride ayrıca 7 Ekim’den bu yana uygulanan aç bırakma politikası sebebiyle Filistinli tüm esirlerin kilo kaybettiklerine ve bu kaybın fotoğraflarla belgelendiğine dikkat çekildi.

 

HABERE YORUM KAT