1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esir Gazetecinin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor
Filistinli Esir Gazetecinin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

Filistinli Esir Gazetecinin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

El-Halil kenti sakinlerinden Ali Abdülkerim El-Uveyvi'nin ailesi, işgal rejimi cezaevleri idaresinin ihmali nedeniyle 24 yaşındaki Filistinli esir gazetecinin sağlık durumunun kötüye gittiğini açıkladı.

14 Mart 2016 Pazartesi 19:18A+A-

Filistinli esir gazetecinin ailesi, tıbbi ihmal nedeniyle El-Uveyvi'nin müzmin crohn hastalığına yakalandığını ve sağlık durumunun kötüye gittiğini belirterek, hayatının kurtarılması için müdahale çağrısında bulundu.

Esir gazetecinin kızkardeşi, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Ali Abdülkerim El-Uveyvi'nin işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulduğunu ve gerekli tıbbi hizmetlerden yoksun bırakıldığı için sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

İnsan hakları örgütlerine, Enformasyon Bakanlığı'na ve medya örgütlerine seslenen Filistinli esirin kızkardeşi, El-Uveyvi'nin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

Filistinli gazeteci Ali Abdülkerim El-Uveyvi'nin işgal rejimi zindanlarından bırakıldıktan bir ay sonra 26 Ekim 2015'te yeniden gözaltına alındığı ve El-Uveyvi'nin El-Halil'deki yerel Er-Rabia radyosunda program yapımcısı ve sunucusu olduğu ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT