1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 'Filistinli Çocuk Netanyahu'nun Direktifiyle Öldürüldü'
'Filistinli Çocuk Netanyahu'nun Direktifiyle Öldürüldü'

'Filistinli Çocuk Netanyahu'nun Direktifiyle Öldürüldü'

Hamas, herkesin Filistinli çocuklara karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

02 Temmuz 2014 Çarşamba 22:31A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail Başbakanı Beyamin Netanyahu'yu Yahudi yerleşimcilere Filistinli çocuk Muhammed Ebu Hudayr'ı kaçırıp öldürme direktifi vermekle suçladı.

Hamas, bugün (2 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Ebu Hudayr'ın işkence edilerek vahşi bir şekilde öldürülmesinin Filistinlilere yönelik en çirkin cinayetleri işlediği halde mazlum rolü yapan işgalcilerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardığı ifade edildi.

İşgal rejimi için gözyaşı döken uluslararası çevrelerin işgal güçlerinin ve yerleşimci sürülerinin işlediği ve her türlü kırmızı çizgiyi aşan cinayetlere bakmasını isteyen Hamas, herkesin Filistin insanına ve özellikle de çocuklarına karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Muhammed Ebu Hudayr isimli Filistinli çocuğun yerleşimciler tarafından işkence edilerek vahşice öldürülmesi olayıyla ilgili yeterli tepki göstermemesini eleştirerek, işgalcilerin cinayetlerinin karşılıksız kalmayacağını söyledi.

FİEM

HABERE YORUM KAT

1 Yorum