1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Alim İçin İsrail’e Teslim Edilme Tehlikesi Hâlâ Geçerli
Filistinli Alim İçin İsrail’e Teslim Edilme Tehlikesi Hâlâ Geçerli

Filistinli Alim İçin İsrail’e Teslim Edilme Tehlikesi Hâlâ Geçerli

Filistinli alim Abdülhalim El-Eşkar’ın eşi Esma Mühenna, Amerika Birleşik Devletleri’nde ev hapsinde tutulan kocasının davasıyla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.

15 Ekim 2019 Salı 20:19A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Esma Mühenna, El-Eşkar’ı kabul edecek bir devlet bulma girişimlerinin sürdüğünü belirterek şu ana kadar davada hiçbir değişiklik olmadığını ifade etti.

Amerika’nın Virginia eyaletinde yaşayan Esma Mühenna, kocasının davasının gündeme getirilmesini isteyerek, Filistinli alim için gözaltına alınarak İsrail’e gönderilme tehlikesinin hâlâ geçerli olduğunu açıkladı.

Esma Mühenna, sorunun henüz çözülmediğini ve kocasının hâlâ kendisini kabul edecek bir devlet aradığını kaydederek, Filistinli alimin ev hapsinin ve kendisine yönelik baskıların devam ettiğini bildirdi.

El-Eşkar’ın şeker ve romatizma gibi birçok hastalığı bulunduğuna dikkat çeken Esma Mühenna, Filistinli alimin ayağında elektronik kelepçe olduğunu ve haftada bir kez Göç İdaresi’ne gitmesi gerektiğini söyledi.

Esma Mühenna, Filistin Yönetimi’nin kocasının davasına ilgi göstermemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Filistin Yönetimi’nin şu ana kadar kendileriyle iletişime geçmediğini belirtti.

Filistinli alim Abdülhalim El-Eşkar, Filistinli bazı aktivistler aleyhinde yalancı şahitlik yapmayı reddettiği için Amerika’da üç kez gözaltına alınmış ve davası sonuçlanıncaya kadar ev hapsine mahkum edilmişti.

HABERE YORUM KAT