1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Aktivistler Ramallah’ta Kızılhaç Binasını Kapattı
Filistinli Aktivistler Ramallah’ta Kızılhaç Binasını Kapattı

Filistinli Aktivistler Ramallah’ta Kızılhaç Binasını Kapattı

Birzeit Üniversitesi öğrencileri bugün Filistinli esir Samir El-Arbid’in ağır işkencelere maruz kalıp sağlık durumu kötüleşmesini ve hastaneye kaldırılmasını protesto amacıyla Ramallah’taki Kızılhaç binası önünde gösteri düzenledi.

02 Ekim 2019 Çarşamba 21:32A+A-

Birzeit Üniversitesi öğrencileri onlarca aktivistle birlikte bugün (2 Ekim Çarşamba) Filistinli esir Samir El-Arbid’in ağır işkencelere maruz kalıp sağlık durumu kötüleşmesini ve hastaneye kaldırılmasını protesto amacıyla Ramallah’taki Kızılhaç binası önünde gösteri düzenledi.

Medya kaynakları, öğrencilerin ve aktivistlerin Kızılhaç binasının kapılarını kapattıklarını ve çalışanların binaya girmelerine izin vermediklerini bildirdi.

Ramallah’taki Kızılhaç binası önünde esir Samir El-Arbid’e destek için gösteri yapan öğrenciler ve aktivistler, hastanede yatan Filistinli esirin hayatının kurtarılması için bir an önce harekete geçilmesini isteyen pankartlar taşıdı.

Öğrenciler ve aktivistler, Kızılhaç’tan esir Samir El-Arbid’i hastanede ziyaret etmesini ve sorgusu sırasında maruz kaldığı işkenceleri araştırmasını istedi.

İşgal güçleri esir Samir El-Arbid’i 25 Eylül’de Ramallah’taki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Sorgusu sırasında ağır işkencelere maruz kalan esir El-Arbid, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Kudüs’ün El-İseviyye beldesindeki Hadassah Hastanesi’ne kaldırıldı.

FİEM

HABERE YORUM KAT