1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli 30 esir 13 gündür açlık grevine devam ediyor
Filistinli 30 esir 13 gündür açlık grevine devam ediyor

Filistinli 30 esir 13 gündür açlık grevine devam ediyor

​​​​​​​İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 30 esir idari hapis cezalarını protesto için 13 gün önce başlatılan açlık grevini sürdürüyor.

07 Ekim 2022 Cuma 23:40A+A-

Filistinli Esir Kulübü, esirlerin açlık grevine devam ettiklerini ve işgal rejimi cezaevleri idaresiyle gerçekleştirilen diyaloglardan herhangi bir sonuç çıkmadığını açıkladı.

Açlık grevindeki esirlerin cezaevleri idaresinin Yahudi bayramlarının bitmesinin ardından taleplerine vereceği cevabı beklediklerini bildiren Esir Kulübü, cevabın olumsuz olması halinde başka esirlerin de açlık grevi eylemine katılacağını söyledi. 

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili daha önce yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin idari hapis cezası uygulamasına devam etmesi halinde açlık grevi eylemine daha başka esirlerin de katılacaklarını belirtmişti.

Açlık grevindeki esirlerden 28’inin işgal rejimi cezaevleri idaresi tarafından diğer esirlerden ayrılarak Ofer Cezaevi’ndeki dört koğuşta toplandığını açıklayan Esir Kulübü, esir Salah El-Hamuri’nin Hadarim Cezaevi’nde ve esir Gassan Zevahira’nın da En-Nakab Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulduğunu bildirdi.

Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresinin açlık grevindeki esirleri cezai uygulamalarla tehdit etmeye başladığını, esirlerin geçmişte kişisel veya toplu olarak gerçekleştirdikleri açlık grevi eylemlerinde daima bir takım cezai uygulamalara maruz kaldıklarını ifade etti.

Cezai uygulamalar arasında esirlerin ailelerinin ziyaretlerinden mahrum bırakılmaları, kişisel eşyalarının ellerinden alınması ve tek kişilik hücrelere konulmaları, sürekli bir yerden başka bir yere nakledilmeleri gibi uygulamaların bulunduğunu belirten Esir Kulübü, söz konusu uygulamaların açlık grevi eylemine son vermeleri için esirlere fiili ve psikolojik baskı amacıyla yapıldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT