1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin`in Temerrüdü İş Başında
Filistin`in Temerrüdü İş Başında

Filistin`in Temerrüdü İş Başında

Mısır`da gerçekleşen askeri darbenin ön hazırlığını yapan "Temerrüd Hareketi" şimdi de Gazze`de fitne tohumları ekiyor.

10 Kasım 2013 Pazar 20:17A+A-

GAZZE- Mısır ve Tunus'un ardından şimdi de Gazze'de "Temerrüd(İsyan) Hareketi " kuruldu. Sosyal Paylaşım sitelerinde örgütlenen hareket mensupları İslami Direniş Hareketi HAMAS'ı devireceklerine dair taahhütlerde bulunuyor.

Mısır'da temeli atıldıktan sonra kısa sürede Arap âlemine sıçrayan dış bağlantılı "Temerrüt Hareketi" Tunus'ta Başbakan Ali Urayyıd'ın istifasında kilit rol oynarken şimdi de Gazze'de boy göstermeye çalışıyor.

Sosyal Paylaşım sitelerinde halkı örgütlemeye çalışan hareket yarın HAMAS'a karşı protesto gösterileri yapmayı planlıyor.

Liderliğini Abdulrahman ebu Câmie'nin yaptığı Temerrüd Hareketi İslami Direniş Hareketi'ni faşistlikle suçluyor. 

Hareketin İlk Basın Toplantısı Kahire'de

Tecemmu Partisinin genel merkezinde basın açıklamasını okuyan Hareket Sözcüsü Halit Cevdet; asıl hedeflerinin HAMAS'ı yıkmak yerine demokratik bir sistem getirmek olduğunu dile getirdi. 

2007'de Fetih Hareketinin HAMAS tarafından Gazze kesiminden çıkarıldığını iddia eden Cevdet, HAMAS'ın İsrail'e karşı silahlı mücadelesinde gevşeme olduğunu öne sürdü. 

Mısır'ın askeri cuntası ile Fetih Hareketi koordineli çalışan Filistin Temerrüdü, Mısır'da ordu, Müslüman Kardeşlere nasıl kanlı bir şekilde savaş açtıysa kendileri de aynısını Gazze'de HAMAS'a karşı yapmayı planlıyor.

BBC Adeta Hareketin Reklamını Yapıyor

Mısır'daki askeri darbe ile ilgili kışkırtıcı ve aldatıcı yalan haberler yapan İngiltere merkezli Haber Kanalı BBC, Gazze'ye fitne tohumu eken hareketin adeta reklamını yapan haberler yayınlıyor.

Televizyonun Arapça yayın yapan sitesinde; Temerrüd Hareketinin sözcülerine geniş yer ayırırken, hareketin Facebook ve Twitter reklamını yapıp üye sayısında gittikçe artma olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili yorum yapan analistler Fetih Hareketi Lideri Mahmut Abbas'ın geçtiğimiz günlerde HAMAS'ı tehdit eder açıklamalarını ve bugün Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretinin Temerrüd Hareketi ile çok ciddi dirsek temasının bulunduğunu dile getiriyor.

(Sait Teşne-İLKHA)

HABERE YORUM KAT