1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'den Ban Ki-mun'a Tepki
Filistin'den Ban Ki-mun'a Tepki

Filistin'den Ban Ki-mun'a Tepki

Saib Ureykat, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, saldırılarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların yer aldığı "kara listeye" Siyonist yönetimi almamasını kınadı.

12 Haziran 2015 Cuma 13:04A+A-
Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, saldırılarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların yer aldığı "kara listeye" Siyonist yönetimi almamasını kınadı.
 
Ureykat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in kara listeye alınmamasını kınıyoruz. BM Genel Sekreteri Ban'a bu konuda 2014'te İsrail tarafından öldürülen 754 çocuğun isminin olduğu listeyi gönderdik. Biz intikam peşinde değiliz sadece halkımızı korumak ve katliamların tekrarlanmasını önlemek istiyoruz" dedi.
 
İşgal ordusu ile Yahudi yerleşimciler tarafından katledilen Filistinli 754 çocuğun isimlerinin yer aldığı listeyi dağıtılması ve yorumlanması için BM'ye göndereceklerini belirten Ureykat, "Olanlar, tam anlamıyla bir inkar anlamı taşıyor. BM Genel Sekreteri'ni, tutumunu değiştirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.  
 
Ureykat, Binyamin Netanyahu'nun yürüttüğü uluslararası kampanya ile gerçekleri inkar etmeye çalıştığını vurgulayarak, "Ancak bugün dünya Netanyahu hükümetinin iki devletli çözümü yıkmaya çalıştığını biliyor" ifadelerini kullandı.
 
Başmüzakereci Uraykat ayrıca, Filistin'in bu ay sonuna kadar işgal yönetimininTemmuz 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar ve Yahudi yerleşim birimleri hakkında açılan ön soruşturmada Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) kendisine yönelttiği tüm sorulara cevap vereceğini aktardı. 
 
İsrail işgaline son verilmesi için Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi düzeyindeki çabaları konusunda yeni bir gelişme olmadığını dile getiren Ureykat, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un 20 Haziran'da bölgeye geleceğini sözlerine ekledi.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, saldırılarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların bulunduğu listede, Gazze'de BM okullarını bombalayan Siyonist İsrail'e yer vermemişti.
(AA)

HABERE YORUM KAT