1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Konvoyunda İsim Krizi
Filistin Konvoyunda İsim Krizi

Filistin Konvoyunda İsim Krizi

Siyonist işbirlikçisi Hüsnü Mübarek yönetimindeki Mısır hükümeti, aralarında 2 Türkiyelinin de bulunduğu 17 kişinin Mısır topraklarına girmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

19 Ekim 2010 Salı 11:20A+A-

  

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için 19 Eylül'de İngiltere'nin başkenti Londra'dan yola çıkan Filistin'e Özgürlük Konvoyu'nda şimdi de isim krizi yaşanıyor. 2 haftayı aşkın bir süredir Mısır tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinde bekletilen Filistin'e Özgürlük Konvoyu'nda bulunan 17 kişinin Mısır'a girişine izin verilmeyeceği açıklandı. Mısır'a girişleri yasaklanan 17 kişiden 10'u Ürdünlülerden, 5'i İngilizlerden, 2'si de Türkiyeden giden kişilerden oluşuyor. Mısır hükümeti yaptığı açıklamada Hasan Tokca ve Ömer Karabacak isimli kişilerin daha önce katıldıkları konvoylarda Mısır yönetimine zarar verici davranışlarda bulundukları iddiasıyla Mısır'a girişlerini yasakladığını ifade etti. Hüsnü Mübarek yönetimi daha önce de eski İngiliz milletvekili George Gallaway'in Mısır'a girişine izin vermeyeceğini duyurmuştu.

"İnsani Yardım Kervanı" Fas-Cezayir sınırından geçti

Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan ve 67 İngiliz'in yer aldığı "insani yardım kervanı", 1994'ten beri kapalı olan Fas-Cezayir kara sınırını geçti. Cezayir basınındaki haberlerde, kervanın 16 kamyonluk ilk grubunun kuzeydeki Akid-Lütfi sınır kapısından yerel saatle 13.00 sularında geçtiği aktarıldı. Haberlerde, diğer grubun da dün sınırı geçmesinin beklendiği kaydedildi. Gruptakilerin çoğu Afganistan, Pakistan, Fas ve Cezayir kökenli İngiliz vatandaşı.  Fas ile Cezayir arasında sınır, Marakeş'te düzenlenen bir saldırının ardından kapatılmıştı. Fas, saldırıyla ilgili olarak Cezayir gizli servisini suçlamıştı.

Adem Özköse / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT