1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Filistin halkı Suriyeli kardeşlerinin yanında!
Filistin halkı Suriyeli kardeşlerinin yanında!

Filistin halkı Suriyeli kardeşlerinin yanında!

Filistinli hayırseverlerin desteğiyle Suriye’de 4500 konut inşa edilecek! Gaziantep Valiliğinin desteklediği projeyle 25bin mülteci ev sahibi olacak!

18 Mart 2022 Cuma 14:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin halkı Suriyeli mazlumların yanında olduğunu her fırsatta gösteriyor. Mülteciler konusunda attığı olumlu adımlarla teveccüh kazanan Gaziantep Valisi Davut Gül’ün sosyal medyadan paylaştığı bilgilere göre Filistinli hayırseverlerin destekleriyle yapılacak 4500 konutta, kamplardan boşaltılacak yaklaşık 25 bin kişi sağlıklı şartlarda yaşayamaya başlayacak!

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği ortaklığında Gaziantep Valiliği ile Suriye’nin kuzeyinde 4 bin 500 betonarme konut yapımı için işbirliği protokolü imzalandı. ‘Çadırdan eve’ yardım kampanyası kapsamında konuşan Merhametli Kalpler Derneği Başkanı Read Bedir Filistinli kadınların altınlarını satarak kampanyaya bağışta bulunduğunu söyledi. “Burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Bu konutlar Filistinli halktan Suriyeli kardeşlerine hediyedir. Çünkü Filistinliler aynı acıyı daha önce çekti. Kampanyamız başladığında Filistinli kadınlar ellerindeki altını satarak kampanyaya bağışladı”

Konut projesinde her ihtiyacın düşünüldüğünün altını çizen Vali Gül, “Projede her şey planlandı. Kanalizasyonu, elektriği, kadınların çalışabileceği iş atölyeleri cami merkezli gençlik merkezi başta olmak üzere çeşitli sosyal alanlar planlanmış. Bu konutlarda toplam 25 bin insan yaşayacak. Burada fırın, güvenlik, sağlık, lokanta gibi ihtiyaçlar planlanarak orada insani bir yaşam oluşturulmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Filistin zulüm ve direnişin ne demek olduğunu bilen insanların ülkesi olarak Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu bir kere daha gösterdi. İran merkezli yapılan propagandalar sebebiyle Filistin üzerinden Suriye direnişine leke sürmek isteyen rezillere en iyi cevabı yine Filistinli Müslümanlar veriyor!

fodue-xxeaeh6aq.jpg

resized-7e8aa-d97a4ccc5kdvf-1647530820-1857.jpg

fodue-5wuaaztmv.jpg

resized-1cea4-009e0b85gmqea-1647530851-0338.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum