1. HABERLER

  2. HABER

  3. Filistin Halkı Peygamberimiz İçin Ayaktaydı
Filistin Halkı Peygamberimiz İçin Ayaktaydı

Filistin Halkı Peygamberimiz İçin Ayaktaydı

Filistin halkı Kudüs, Gazze ve Batı Yaka’da Peygamberimiz için ayağa kalktı. (FOTO)

15 Eylül 2012 Cumartesi 12:49A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın çağrısı üzerine dün Cuma namazından sonra Gazze’de binlerce kişi Hz. Peygamber’e (s.a.s) hakaret içeren Amerikan yapımı filmi protesto etmek için meydanlara indi.

Başta El-Umeri Camii olmak üzere Gazze’nin bütün camilerinden çıkan Filistinliler tekbir ve salavatlar eşliğinde Filistin Meclisi'nin avlusuna geldiler.

Gösterinin Hamas ve İslamî Cihad hareketlerinin çağrısı üzerine yapıldığına dikkat çeken Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre, gösteride bir konuşma yapan Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, Hz. Peygamber’e hakaret içeren filmin Amerika ile Siyonistlerin insanlığa karşı beslediği kin ve nefreti gösterdiğini belirterek, filmin bu şer cephesinin İslam ve Müslümanlara karşı gizlediği düşmanlıkla kini ortaya çıkardığını ifade etti.

Rıdvan devamla şunları söyledi: “Özgürlük, adalet ve değerleri koruduğunu söyleyen Amerika’nın Hz. Peygamber ve İslam’a dil uzatan bu filmle gerçek niyetini ortaya koydu. Hz. Peygamber’e dil uzatan bu filme engel olunmadan, başta Filistin olmak üzere Arap ve İslam dünyasında başlayan bu başkaldırı durmayacak.”

Diğer taraftan Kudüs’teki Filistinliler de dün öğleden sonra Hz. Peygamber’e dil uzatan Amerikan filmini protesto etmek için dün Cuma namazından sonra gösteri yaptı.

Cuma namazından sonra Amerikan Konsolosluğu'na yürümek isteyen Filistinliler işgal güçlerinin engeline takıldı ve işgal güçleri göstericileri dağıtmak için zor kullandı. Göstericilerin yayılmaması için olağanüstü tedbirler alan işgal askerleri ve işgal polisi, göstericilerin Mescidi Aksa ve çevresinden çıkmalarını engelledi.

Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyünde de Abbas güçlerinin engellemesine rağmen Cuma namazından sonra yapılan gösterilerde Amerikan yapımı film kınandı. 

filistin-gazze-abd-bayragi-protesto-film01.jpg

filistin-gazze-abd-bayragi-protesto-film02.jpg

filistin-gazze-abd-bayragi-protesto-film03.jpg

filistin-gazze-abd-bayragi-protesto-film04.jpg

HABERE YORUM KAT