1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Halkı İşgale Karşı Direnişin Artırılmasını İstedi (Foto - Video)
Filistin Halkı İşgale Karşı Direnişin Artırılmasını İstedi (Foto - Video)

Filistin Halkı İşgale Karşı Direnişin Artırılmasını İstedi (Foto - Video)

Filistinli Bakanın katledilmesi Filistin’de tepki ve nefretle karşılanırken, direniş grupları, sivil toplum örgütleri ve Filistin halkının tüm kesimleri işlenen cinayete sert şekilde karşılık verilmesini ve işgalciye karşı direnişin artırılmasını istedi.

10 Aralık 2014 Çarşamba 17:30A+A-

Filistin uzlaşı hükümeti bakanlarından ve Fetih liderlerinden Ziyad Ebu Ayn’ın bugün (10 Aralık Çarşamba) Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Termesiya’da düzenlenen bir gösteriye katılması esnasında işgal askerlerinin attığı gaz bombasının isabet etmesi ve ardından işgal güçleri tarafından vahşice darp edilerek şehit edilmesi bütün Filistin’de tepki ve nefretle karşılanırken, direniş grupları, sivil toplum örgütleri ve Filistin halkının tüm kesimleri işlenen cinayete sert şekilde karşılık verilmesini ve işgalciye karşı direnişin artırılmasını istedi.

Filistin Ulusal Meclisi adına açıklama yapan başkan Selim Ez-Ze’bun, şehit Ziyad Ebu Ayn’ın karşı karşıya kaldığı saldırının işgal güçleri tarafından işlenmiş bir terör eylemi olduğunu söyledi.

Ebu Ayn’a yapılan saldırıyı kınayan Filistin Meclisi, hem bu cinayet hem de başka cinayetler nedeniyle işgal rejiminin cezalandırılmasını istedi.

Filistinli bakanın hunhanca şehit edilmesine tepki gösteren Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yayınladığı mesajda, şehit lider Ebu Ayn’ın şehit edilmesine karşı verilecek en iyi cevabın işgal rejimine karşı direnişi artırmak olduğunu belirtti.

Esirlerle Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Filistin Esir Kulübü ve Ulusal Esir Hareketi de şehit Ebu Ayn için taziye mesajları yayınlayarak, yapılan bu cinayete karşı susmanın mümkün olmadığını ifade ettiler.

Bir tepki de Filistin Ulusal Girişim Hareketi'nden geldi. Taziye mesajı yayınlayan hareketin Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, “işgal askerlerinin Termesiya’da yapılan halk yürüyüşüne gaz bombalarıyla saldırıp vahşice darp ettikleri Ebu Ayn’ı şehit etmeleri bu rejimin ve askerlerinin saldırganlığını ve vahşetini gözler önüne seriyor” dedi.

Bakan İçin Taziyede Bulunan Hamas, İşgalciyle İşbirliğine Son Verilmesini İstedi

Bugün (10 Aralık Çarşamba) işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Filistin uzlaşı hükümeti bakanlarından ve Fetih liderlerinden Ziyad Ebu Ayn için taziye mesajı yayınlayan Hamas, buna tepki olarak düşmanla yapılan görüşmelere ve güvenlik işbirliğine son verilmesini istedi.

Konuyla ilgili Filistin Enformasyon Merkezi'ne demeç veren Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri “Fetih lideri Ziyad Ebu Ayn için taziyelerimizi bildiriyoruz. Bununla birlikte Filistin Yönetimi'nden düşmanla yaptığı güvenlik işbirliğine ve görüşmelere son vermesini, ulusal birliği önemsemesini talep ediyoruz” dedi.

Fetih liderinin şehit edilmesi üzerine açıklama yapan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, şu anda sürdürülen soruşturmadan sonra tepkilerini ortaya koyacaklarını belirterek, Ebu Ayn'a yapılan saldırının vahşice ve barbarca olduğunu söyledi.

Bir tepki de Fetih Merkez Komisyonu üyesi Cibril Er-Recub’tan geldi. Filistin Yönetimi'nin Bakan Ziyad Ebu Ayn’ın öldürülmesine karşı işgal rejimiyle yaptığı işbirliğini durdurmaya niyet ettiğini söyledi.

Üç ay önce Filistin uzlaşma hükümetinde yahudi yerleşimine ve ırkçı ayrım duvarına karşı oluşturulan bakanlığa atanan ve bu alandaki çalışmalarıyla öne çıkan Filistinli dava önderlerinden Ziyad Ebu Ayn bugün (10 Aralık Çarşamba) işgalci askerlerin saldırısında şehit oldu.

Ramallah Hastanesi'nin müdürü Ahmed el-Beytavi, Bakan Ebu Ayn'ın Ramallah'ta işgalci askerlerin attığı gaz bombasından etkilenerek ve darp yoluyla kendisine saldırılması neticesi hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını açıkladı.

Aynı zamanda Fetih hareketinin Devrim Konseyi'nin üyesi olan Bakan Ebu Ayn, Ramallah'ın Termesiya bölgesinde bir yürüyüşe katılması esnasında saldırıya maruz kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıda Bakan Ebu Ayn'ın atılan gaz bombalarından dolayı beyin kanaması geçirdiği sonra işgalci askerlerin kendisine saldırdıkları ve vahşice darp ettikleri, durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldığı ancak hastaneye ulaştırılmasından sonra kısa süre içinde hayatını kaybettiği haber verildi.

ziyad_ebu_ayn1.jpg

ziyad_ebu_ayn2.jpg

ziyad_ebu_ayn3.jpg

ziyad_ebu_ayn4.jpg

ziyad_ebu_ayn5.jpg

ziyad_ebu_ayn6.jpg

ziyad_ebu_ayn7.jpg

ziyad_ebu_ayn8.jpg

ziyad_ebu_ayn9.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT