1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Fidan, Afganistan İslam Emirliği'nin ekonomi yetkilileriyle görüştü
Fidan, Afganistan İslam Emirliği'nin ekonomi yetkilileriyle görüştü

Fidan, Afganistan İslam Emirliği'nin ekonomi yetkilileriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Afganistan İslam Emirliği Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulgani Baradar Akhund ile görüştü.

11 Ağustos 2023 Cuma 00:55A+A-

Abdulgani Baradar Akhund'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Fidan ile yapılan görüşmede tarafların, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin, ticaretin, bölgesel bağlantıların ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konuların ele alındığı belirtildi.

Görüşmede Akhund, Afganistan ve Türkiye'nin uzun tarihi ilişkileri olan iki dost ülke olduğunu ve birbirleriyle iyi siyasi ve ekonomik ilişkilere sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Ahund, Türkiye ile ticari ilişkilerin genişletilmesi, iki ülke arasında ortak ticaret odalarının kurulması, iki ülke arasında hava koridorunun açılması ve Türkiye'deki yatırımcıların Afganistan'daki yatırımlarının artması konularını ele aldı.

Afganlara vize verilmesi için gerekli kolaylıkların sağlanması konusuna değinen Akhund, Türkiye'deki yetkililerden Afgan mültecilere iyi davranılmasını beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Fidan'ın da görüşmede Türkiyeli yatırımcıların Afganistan'daki kalkınma ve yatırımlarını teşvik edeceklerini ifade ettiği bildirildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

4 Yorum