FHDD'nin konuğu olarak geceye katılan Filistinli müzik ve folklor grubu Al Awda'nın yanı sıra Kardeş Türküler, Hüseyin Turan, Birol Topaloğlu ve Grup Yürüyüş de sahne aldı.
Özgür-Der ve Haksöz adına dayanışma amacıyla katılan Grup Yürüyüş Filistin şarkılarını Türkçe-Kürtçe ve Arapça seslendirdi.
Feda, istişhad ve şehadet bilinciyle Siyonist düşmana karşı kahramanca savaşan; çocuğu, kadını ve erkeğiyle Siyonizme ve emperyalizme karşı, işbirlikçilik zilletine düşmeden destan yazan Filistinli yiğitlere selam eden Grup Yürüyüş, direnişin öğretmenleri olarak andığı Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Ebu Ali Mustafa, Dr. Rantisi, George Habaş, Halid Meşal ve Ahmed Saadet gibi direniş önderlerini de selamladı. Al-Awda'ya Arapça hoş geldiniz mesajı da veren Grup Yürüyüş, "Filistin halkı yalnız değildir, diyoruz ve bunun için diyoruz ki, İsrail'le yapılan tüm stratejik anlaşmalar iptal edilsin. Siyonist Büyükelçi ve konsolos bu ülkeden defedilsin. İsrail'in hamisi ABD Ortadoğu'dan defolsun ve İncirlik Üssü kapatılsın!" dedi. Konuşmanın ardından biri Şeyh Ahmed Yasin'in anısına yazılmış Türkçe, Kürtçe ve Arapça birer şarkı okuyan Grup Yürüyüş'e izleyicilerin eşlik etmesi dikkat çekerken; son Arapça şarkıda Al-Awda üyelerinin de sahneye çıkarak Grup Yürüyüş'e eşlik etmesi coşkulu ve duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Gece Grup Yürüyüş'ün attırdığı "Birruh Biddem Nefdike Ya Filistin" ve salonun haykırdığı "Emperyalizm Yenilecek, Direnenler Kazanacak!", "Yaşasın Küresel İntifada!" sloganlarıyla sona erdi.




