1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Fetih Derneği Kurbanlarınızı Afrika’da Kesiyor
Fetih Derneği Kurbanlarınızı Afrika’da Kesiyor

Fetih Derneği Kurbanlarınızı Afrika’da Kesiyor

Fetih Derneği, vekaletle verilen Kurbanlarınızı Afrika’da kesecek.

13 Temmuz 2020 Pazartesi 19:11A+A-

Fetih Derneği’nden yapılan açıklama:

"Kamerun; Orta Afrika’nın zengin fakat sömürü sebebiyle fakir ülkesi. Yakın dönem tarihinde İngiliz ve Fransız sömürgeciliği arasında sıkışan ülke.

26 milyonluk Kamerun nüfusunun %68'i Hristiyan, %22'si Müslüman, %10'u ise yerel dinlere mensup.

Dinimiz bizlerden her vesile ile Yüce Allah'ın kullarına Yüce Allah'ın kelamının ulaştırılmasını ve sözünün yüceltilmesini ister... Kullara kulluk (sömürü) ile boyun eğdirilmiş karakıtanın çocukları da hepimiz gibi muhtaç ilahi hakikatle boyunduruktan kurtulmaya ve yalnızca yaratıcısına kul olmaya...

Bizlerde Fetih Derneği olarak Afrika’nın çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapmaktayız. Ne acıdır ki Afrika'da çoğu bölgenin durumu kötü değerlendirmesi ile bir dereceye sahip... Yani en iyi bölgede ki durum da belki de kötünün iyisi...  Lakin bu durum özellikle Türkiye merkezli STK'ları ve bizi ye'se düşürmedi. Bu kıtanın her yerinde aynı dili konuştuğumuz, aynı dertleri dert edindiğimiz yoldaşlarımız var.  'İyiliğe Ortak Ol' düsturu ile çıktığımız bu yolda rotamız Kamerun’un Müslüman bölgesi Kousseri oldu. Burada çalışmalarımıza 4 yıl önce bir Kurban faaliyeti ile başladık ve eğitim, tebliğ ve ekonomik bölgesel kalkınma programları ile devam ediyoruz.

Bölgenin yerli halkı ile istişare halinde İslam daveti ve Müslüman halkın şuurlanması için okullara ihtiyaç olan malzemeleri temin edip, Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim dağıtımında bulunduk. Bazen çöl bölgelerinde yaşayan gayrı müslimlere ulaşmak isteyen davetçilere vasıta temin ettik

Müslüman bölgesi 15 yıl öncesine kadar doğal nüfus yapısı ile Müslümanların %80 çoğunlukta olduğu bir bölge idi fakat Kamerun hükümeti Hristiyan vatandaşlarına zorunlu iç göç uygulaması yaptırarak nüfusu %50 durumuna getirdi.

Yine önümüzde bir Kurban bayramı var ve yine bayram etmek için gözleri yollarda paylaşılan kurbanı bekleyenler kardeşlerimiz var."

1648c58a-101e-4dcd-bb9a-23d3e1680354.jpg

HABERE YORUM KAT