1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Fetih Camii'ndeki Müslümanlara Saldırı ve Linç
Fetih Camiindeki Müslümanlara Saldırı ve Linç

Fetih Camii'ndeki Müslümanlara Saldırı ve Linç

Muhasara altındaki Fetih Camii'nden dışarı çıkan bazı kardeşlerimiz Baltacıların saldırısına uğradı.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 15:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baltacılar Fetih Camii civarında dışarı çıkan kardeşlerimize saldırdı; linç görüntüleri yaşanıyor. Mısır askerleri camiye ateş ediyor!

Kardeşlerimizin üzerine kurşun yağıyor. Caminin içine çok sayıda gaz bombası atıldı; askerler durmadan ateş ediyor. 

Camiye giren Mısır askerleri içerden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. darbecilerin saldırısı sırasında El Fetih Camii içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı.

Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden darbecilerin güçlerince ateş açıldığı, saldırı sırasında bazı asker ve polislerin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.

CANLI YAYIN

 

***

Mısır'ın başkenti Kahire'deki El-Feth Camisi'nde dün akşamdan bu yana mahsur kalan göstericilerin bir kısmı dışarıya çıkarılmıştı.

Camide mahsur kalan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında devam eden görüşmelerin ardından askerlerin gözetiminde dışarı çıkarılanlar arasında 10 kadın, 5 erkek ve bazı gazeteciler bulunuyor.

Camide mahsur tutulan yüzlerce kişi ise güvenli şekilde dışarı çıkmayı beklerken, Baltacı adı verilen darbe yanlısı göstericiler de cami etrafında saldırılarına devam ediyor.

fetih-camii.jpg

Mısır'daki darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarının ordu tarafından tahliyesinde yaşanan katliamı protesto etmek için dün başlayan "Gazap Cuması" gösteri ve yürüyüşleri sırasında protestocular, Ramses Meydanı yakınında bulunan ve geçici sağlık merkezi olarak da kullanılan El-Feth Camisi'ne sığınmıştı.

Cami Hoparlöründen Yardım İstediler (CANLI)

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum