1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fethullah Gülen'den Yeni Açıklama
Fethullah Gülen'den Yeni Açıklama

Fethullah Gülen'den Yeni Açıklama

Başbakan Erdoğan'ın çevresi tarafından yanlış yönlendirildiğini öne süren Fethullah Gülen, gerilimin hemen dinmeyeceğini ancak yine de ümitli olduğunu söyledi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 10:23A+A-

Fethullah Gülen, 16 yıl aradan sonra ilk televizyon mülakatını BBC'ye verdi.

Türkiye'de yaşanan 17 Aralık süreci, 'Sulh' mektubu ve yakın zamanda hizmet hareketinin geleceğiyle ilgili soruya Fethullah Gülen, fırtınanın hemen dinmeyeceğini ancak inancını da yitirmediğini söylerken 'Allah'ın izni ve inayetiyle. İcabında sükût dururuz' dedi. Gülen, Başbakan Erdoğan'ın çevresi tarafından yanlış yönlendirildiğini de sözlerine ekledi. 

BBC'nin "gerilimin daha ne kadar süreceği" yönündeki bir sorusu üzerine Fethullah Gülen  şu açıklamalarda bulundu: 

Hali hazırdaki bu isyan ruhu, bu kin ve nefret ruhu çabuk bastırılamaz. Bir yönüyle, kırılan onurlar oldu, dokunulan gururlar oldu. Bu birden bire bastırılamaz. Yeniden her şey böyle endazeden geçirilmiş gibi ahengine getirilemeyebilir. Fakat ümidimi hiç yitirmedim ben, yine olacağına inanıyorum. O mektup, son mektup meselesi de o istikamette bir şeydi yani, Cumhurbaşkanı'nın gönderdiği bir arkadaş vasıtasıyla. Benim talebeliğinden tanıdığım, Fehmi Bey, siz de bilirsiniz. Onlar da onu tasvip ettiler, Sayın Cumhurbaşkanı da tasvip etti.

"BAŞBAKANI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR"

Fakat muhatabın cumhurbaşkanı olarak seçilmesi mi, yoksa mektupta öyle işte, karşılıklı, değişik kesimlerin, medyadan değişik kesimlerin birbirlerini, sövüp saymamaları, bu işe bir son verilmesi meselesi mi, Sayın Başbakanı rahatsız etti bu. Bunu açıktan açığa konuştu, toplantıda konuştu. Toplantıda konuştu. Bir mabeyni hümayun var herhalde zannediyorum çevresinde. Mabeyn, padişahların etrafındaki insanlara deniyordu. Çevresinde zannediyorum meseleleri farklı intikal ettiriyorlar.

Ben hâşâ bir insanda öyle bir dengesizlik, hele paranoya falan var, buna ne kalbim ne de vicdanım, ne de dilim varmaz böyle bir şey söylemeye. Ama bir yönüyle, böyle rahatsız edici şeylere sevk ediyorlar sanıyorum arkadaşı. 

Fakat bu fırtınaların dineceğine inancımı hiç kaybetmedim. Allah'ın izni ve inayetiyle. İcabında sükût dururuz. Yani şuna kadar yolu var: dünyanın, geçen sene 140 ülkesinde falan okullar var dediler, dostluk bağları, dostluk köprüleri atılmış. Türkçe olimpiyatlarda bu mesele baş döndürücü şekilde sergileniyor. Kimse buna hayır demiyor, çok mükemmel bir şey.

"ÇEVİR BİR'E SÖYLEDİKLERİMİ ONLARA DA SÖYLEDİM"

Yani arzu ederlerse o okulları bile kapatabilirler, devlet kapatabilir, kapatsınlar, ben sadece kapatmayın, sahip çıkın yani, bu öğretmenleri çekin dedim. Çevik Bir'e de demiştim bunu, bunlara da haber gönderdim defaatle. Siz müdürünü, öğretmenini tayin edin. Bu Türkiye'nin açılımıdır, yani milletimizin değişik dönemlerde, insani değerler adına, böyle açılımları olmuştur. Bu da onlardan bir tanesidir, hatta devlet-i aliye, belki 200 milyon insan vesayetinde bulunduğu dönemde böyle bir şey yapmaya muvaffak olamamış, bu yapılamamıştır.

BBC'yle Röportajın Tam Metni >>>

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum