1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Fethullah Gülen Rusya’ya Yelken Açtı!
Fethullah Gülen Rusya’ya Yelken Açtı!

Fethullah Gülen Rusya’ya Yelken Açtı!

Rus gazetesine demeç veren Fethullah Gülen, "Türkiye Rus uçağını vurmamalıydı" sözüyle Mavi Marmara olayındaki ihanetini hatırlattı. Gülen, İsrail'den sonra bu kez de Rusların yanında saf tuttu.

10 Mart 2016 Perşembe 14:48A+A-

Türkiye'nin en kritik dönemlerinde İslam ve Müslümanlar aleyhine hareket eden odakların yanında saf tutmasıyla ünlenen Fethullah Gülen, bu kez de Türkiye-Rusya arasındaki uçak krizini fırsat bilip Türkiye'ye karşı Rusya'nın safında yer aldı.

Star gazetesinde yer alan habere göre, Rus gazetesi Moskovski Komsomolets Gazetesi'ne konuşan Gülen, "Türkiye Rus uçağını vurmamalıydı" diyerek İsrail'den sonra bu kez de Rusların yanında saf tuttu. Türkiye'nin çözülemeyen sorunlarının arapsaçına döndüğünü belirten Gülen, Rusya'nın büyük bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Rus gazetesine röportaj verdi

Gülen, Moskovski Komsomolets Gazetesi'ne röportaj verdi ve "uçak vurulmamalıydı" diyerek Türkiye'yi Ruslara şikâyet etti. Rus analist Prof. Dr. Vitaly Naumkin'e konuşan Gülen'in röportajı tam sayfa yayınlandı.

İsrail'den sonra şimdi de Rusya'nın yanında yer aldı

Filistinlilere insani yardım taşıma amacıyla yola çıkan Mavi Marmara filosunun İsrail tarafından vurulması sonrasında iki ülke arasında çok ciddi bir kriz çıkmış, ancak Gülen o olayda da yine Türkiye'nin değil İsrail'in yanında durmuş, “Otoriteden izin alınmalıydı" demişti.

Gülen’in bu son çıkışı, ABD'den yüz bulamayıp Rusya'ya yanaşma çabaları şeklinde yorumlandı.

Vıtaly Naumkın ismi tanıdık..

Öte yandan, Gülen’le röportaj yapan Vitaly Naumkin ismi de ayrıca dikkat çekiyor. Naumkin daha önce PKK ve PYD hakkında Fethullahçı yayın organı olan Cihan Haber Ajansı'na açıklamalar yapmış, "PKK ile PYD'yi aynı görmüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Cihan'a konuşan Naumkin şunları söylemişti:

“Türkiye'de haklarını savunduklarını iddia ederek devlete karşı silahla mücadele eden unsurları biliyoruz. PKK'nın bu yaptıklarını tasvip etmiyoruz. Ancak Suriye Kürtleri'nin yaptıkları ile PKK'nın yaptıklarını aynı görmüyoruz.”

HABERE YORUM KAT