1. HABERLER

  2. HABER

  3. Felluce şehidi Nizam Bıçakçı'nın babası imam Nurettin Bıçakçı vefat etti
Felluce şehidi Nizam Bıçakçı'nın babası imam Nurettin Bıçakçı vefat etti

Felluce şehidi Nizam Bıçakçı'nın babası imam Nurettin Bıçakçı vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun!

12 Ağustos 2022 Cuma 00:49A+A-

2004 yılı Ekim ayında Irak/Felluce'de, ABD uçaklarının bulunduğu evi bombalaması sonucu hayatını kaybeden Nizam Bıçakçı'nın babası emekli imam Nurettin Bıçakçı vefat etti.

Rabbimizden Nurettin amcaya rahmetiyle muamele etmesini ve lütfüyle inşallah şehid oğluyla cennetinde buluşturmasını niyaz ediyor, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz.


Nizam Bıçakçı kimdir?

Felluce'de direnişçilerin tim komutanlarından birisi olarak savaşan Nizam Bıçakçı, ABD askeri konvoylarına ve helikopterlerine yönelik operasyonlarda düşmana önemli kayıplar verdirmişti.

Nizam Bıçakçı'nın, Ramazan'ın ilk haftasında, tahminen 21 Ekim Perşembe günü yine bir operasyon dönüşünde, mücahitlerle birlikte kaldığı ev ABD uçakları tarafından bombalanmıştı. Evde bulunan 6 mücahitten 5'i şehit olmuştu.

1971 Kars doğumlu olan Nizam Bıçakçı, cihad için Gazi Üniversitesi Arap Dili Edebiyatı Bölümü'nü bırakmıştı. Daha önce Çeçenistan ve Keşmir cihadlarında da bulunan Nizam Bıçakçı'dan, takvası, genel kültürü ve İslami bilgisi ile tüm mücahitler arasında kendisine saygı duyulan biri olarak bahsediliyordu. Arapça, Farsça, Rusça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe biliyordu. Katıldığı çatışmalarda cesareti ve askeri yetenekleri ile temayüz etmişti. Rus ve Hindu işgalcilere karşı başarılı operasyonlara komuta etmişti.

İki çocuğu vardı şehidin. Şehit düştüğünde biri 1,5, diğeri 5 yaşındaki iki kız çocuğu… Küçük kızının adı da Şehide idi. Pendik Muhammediye Camii fahri imamı olan rahmetli babası Nurettin Bıçakçı, oğlunun şehadet haberini metanetle karşılamış, oğlunun haysiyetli ve şerefli bir yolda ölmesiyle teselli bulduğunu ve onur duyduğunu ifade etmişti.

whatsapp-image-2022-08-11-at-22-47-39-1.jpeg

Nizam Bıçakçı

whatsapp-image-2022-08-11-at-22-47-39.jpeg

Nurettin Bıçakçı

HABERE YORUM KAT

20 Yorum