1. HABERLER

  2. HABER

  3. FBI, Müslümanları Tacize Devam Ediyor
FBI, Müslümanları Tacize Devam Ediyor

FBI, Müslümanları Tacize Devam Ediyor

Camilere ajan yerleştirme huyundan vazgeçmeyen FBI, Amerikalı Müslümanları fişlemek için yeni ajanlarını devreye sokmuş.

06 Aralık 2010 Pazartesi 15:06A+A-

Amerikan Federal Polisi'nin Kaliforniya'daki camilere müslümanları fişlemek üzere ajan gönderme uygulamasına devam ettiği ortaya çıktı.

FBI, daha önce müslümanlar ile polis arasında gerginliğe neden olan uygulamanın bir daha tekrarlanmayacağı sözüne rağmen, bir ajanı cami cemaatini fişlemek üzere görevlendirdi.

Craig Monteilh isimli FBI ajanının Kaliforniya'da bir camiye üzerinde dinleme cihazlarıyla gittiğinin ortaya çıkmasının ardından, müslümanlar öfkeli...

MUHBİR KONUŞTU

ABD'li Müslüman grupların büyük tepki gösterdiği olayın ardından, FBI ajanı Monteilh de "operasyonun" ayrıntılarını açıkladı.

FBI tarafından "tuzağa düşürüldüğünü" söyleyen Craig Monteilh, "müslümanların evlerine, işyerlerine ve camilere giderek onları nasıl tuzağa düşüreceği konusunda eğitildiğini" anlattı, FBI aleyhine dava açtı.

Amerikalı yetkililer Craig Monteilh'in açıklamaları hakkında yorum yapmazken, 15 ayda 177 bin dolar ödenen bir FBI ajanı olduğunu doğruladı.

MÜSLÜMANLARA MUHBİRLİK BASKISI

Craig Monteilh'in adi bir suçtan cezaevinden çıktıktan hemen sonra FBI tarafından "işe alındığı" 2003 yılından bu yana FBI adına ajanlık yaptığı belirtildi. Faruk El-Aziz takma adıyla camilere giren ve kendini Suriye asıllı bir müslüman olarak tanıtan FBI ajanının, camideki sözleri ve davranışları müslümanları rahatsız etmeye başlayınca asıl kimliğinin ortaya çıkması da gecikmedi.

FBI ajanının kurbanları arasında, 21 Şubatta gözaltına alınan Afgan asıllı Ahmedullah Niyazi de bulunuyor.

Ahmedullah Niyazi bir arkadaşının evine yapılan baskında eğer muhbirlik yapmazsa hayatını cehenneme çevirecekleri tehdidi aldığını CAIR ve diğer kuruluşlara bildirmişti. Craig Monteilh'in ifşaatlarının ardından Niyazi hakkındaki dava düşmüştü.

Amerikalı müslüman gruplar, daha önce yaşanan olayların ardından FBI ile ilişkiyi kesmekle tehdit etmiş, polisi "camilere casuslar göndermek, Müslümanları muhbir olmaya zorlamak, sivil hakları kısıtlamak ve yanlış bilgiler yaymakla" suçlamıştı.

Ajanlık faaliyetinin ifşa olmasının ardından, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Müslüman kuruluşlar FBI dava açmıştı.

FBI ise, kimsenin "dini ya da etnik kimliği" temelinde fişlenmediğini savunarak, amacın "terör eylemlerini önceden belirlemek" olduğunu iddia etmişti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT