1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fatih Altaylı ne zaman adam olacak?
Fatih Altaylı ne zaman adam olacak?

Fatih Altaylı ne zaman adam olacak?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı lakayt üslubuyla yine mültecileri hedef almış!

09 Nisan 2021 Cuma 12:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de bazı isimler TV’lere çıkmış olmanın, yıllardır gazetelerde köşe yazarlığı yapmış olmanın güvencesiyle mi desek bilemedik bir sebeple karaktersizliği meslek edinmişler. Bu isimlerin Türkiye’nin hukuk ve vicdan merkezli bir normalleşmesi önünde en büyük engellerden olduğu unutulmamalıdır.

İnsanın insana muhtaç olduğu dünyada, bir arada olmanın ve birlikte yaşamanın önemini kavrayamazsak ırkımız kendisiyle birlikte dünyanın da sonunu getirecek. Yeryüzünü kimyasal atıklarla, türlü pisliklerle kirlettik. Kendi içimizde ise kavgaya düştük. Zalimlere karşı mazlumların safında hep birlikte durmadığımız için her gün yüzlerce çocuk, kadın göz göre göre katlediliyor.

Kimileri ise son bir umut adına kimyasal-konvansiyonel katliamlardan kaçarak savaş olmayan bölgelere sığınıyor. En azından tepesine yıkılmayan bir çatıda yaşayabilmek, nefes alabilmek için… Ancak insanlık düşmanları, kendisini varil bombası sanan alçaklar mazlumları sığındıkları yerlerde de rahat bırakmıyorlar. Bu gibi mide bulandırıcı tipleri gördükçe insan kendi ırkından, varoluşundan tiksiniyor!

Medyada her fırsatta mülteci kardeşlerimizi hedef alanların başında Fatih Altaylı geliyor. Daha önce bu meseleyi haber yaptık. Detaylarına çok fazla girme ihtiyacı hissetmiyoruz ama AB ile yapılan görüşmelerde mültecilere ayrılan kaynaklar üzerinden kendisine yakışan ‘lakayt’ bir tarzla yine sığınmacıları hedef göstermiş Altaylı.

Suriyelilerin fazlalık olduğunu kast eden acar yazarımız, Türkiye’yi otel gibi kullandıklarını ifade etmiş. Bu dehşet ‘otel’ metaforu üzerinden ‘her şey dahil Türkiye’ başlığıyla yazdığı yazıda bilindik yalanları kendince sıralamaya çalışıyor. Dediğimiz gibi çok fazla detay vermeye gerek duymuyoruz.

İşin özünde biz sana acıyoruz Fatih Altaylı. Kardeş olmanın ne demek olduğunu bilmeyen cahil, sevgiden yoksun bir zavallısın! Zorda kalanı el uzatmanın değerini hiçbir zaman anlamayacaksın. Dün başörtülüleri hedef alan birisiyken bugün mülteci düşmanlığı yapan bir müptezelsin. Bu dünyadan göçtüğünde kimse seni hayırla yad etmeyecek. Kim zorda kalmışsa ona çelme atan bir aymazı kimse hayırla yad etmez çünkü!

Yazılarının sonunu hep ‘ne zaman adam oluruz?’ başlığı ile bitiren Altaylı hakkında ‘Fatih Altaylı ne zaman adam olacak?’ diye sormadan edemiyoruz. Hala umut var mı?

HABERE YORUM KAT

13 Yorum