1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Fanatik yahudiler yardım tırlarına saldırdı
Fanatik yahudiler yardım tırlarına saldırdı

Fanatik yahudiler yardım tırlarına saldırdı

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana tam bir abluka uyguladığı Gazze Şeridi'nde açlıktan ölümler yaşanırken, fanatik Yahudilerin giden yardım turlarına saldırdığı bildiriliyor.

14 Mayıs 2024 Salı 16:31A+A-

Fanatik yahudiler pazartesi günü Batı Şeria’da Gazze'ye giden yardım kamyonlarının önünü keserek gıda paketlerini yola fırlattı ve tahıl çuvallarını yırtıp yerlere saçtı.

El Halil'in batısındaki Tarkumiya kontrol noktasında saldırıya uğrayan kamyonlar Ürdün'den geliyor ve İsrail saldırıları nedeniyle kıtlıkla boğuşan Gazze Şeridi’ndeki halka gidiyordu.

Beyaz Saray saldırıyı kınadı ve yardım konvoylarının "yağmalanmasını" "tam bir rezalet" olarak nitelendirdi.

Protestonun arkasında olduğu bildirilen grup, Gazze'deki İsrailli rehinelerin tutukluluk hallerinin devam etmesini protesto ettiklerini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde protestocuların kamyonlardan kutuları yere devirdiği ve yere düştükten sonra da üzerlerinde tepindikleri görülüyor.

Bazı videolarda akşamın ilerleyen saatlerinde araçların ateşe verildiği görülüyor.

AFP haber ajansına konuşan bir protestocu, Pazartesi günü kontrol noktasında olduğunu çünkü yardım kamyonlarının "diğer askerleri ve diğer İsrail vatandaşlarını öldürmeye çalışan Hamas'ın eline doğru gittiğini" söyledi.

33 yaşındaki Hana Giat, İsrailli rehineler "sağlıklı ve canlı" olarak geri dönene kadar "Gazze'ye yiyecek girmemesi gerektiğini" söyledi.

Bununla birlikte, "kamyonları engellemenin, 'rehinelerin sonuncusu dönene kadar yardım geçmeyecek' diye bağırdığımız etkili ve pratik bir adım olduğunu" ekledi.

ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan protestocuların davranışlarının "kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez " olduğunu ve Beyaz Saray'ın endişelerini "İsrail hükümetinin en üst düzeyine" ilettiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum