1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fakıbaba da SP’den İstifa Etti
Fakıbaba da SP’den İstifa Etti

Fakıbaba da SP’den İstifa Etti

Saadet’te istifalar devam ediyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilat başkanları, Saadet Partisi’nden istifa etti.

07 Ekim 2010 Perşembe 00:58A+A-

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanısıra Saadet Partisi Şanlıurfa il teşkilatı üyeleri de partilerinden istifa etti. SP'li diğer ilçe belediye başkanları da istifa ederek Numan Kurtulmuş'un yanında yer alacaklarını bildirdi. Partililer, ayrılmanın üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fahir Karacan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve birçok ilçe başkanının aralarında bulunduğu 100'ün üzerindeki parti başkan ve üyeleri, partilerinden istifa etti. Milli Görüş'ten ayrılmadıklarını hatırlatan Başkan Karacan, ancak kapı dışarı edildiklerini ifade etti. Başkan Fakkıbaba ise ""Hiçbir zaman ayrılan taraf biz olmadık. Samimi bir şekilde SP'de olmaktan mutluyduk ama olmadı. Bu kaderdir. İnsanların bir saat sonra ne olacağı belli olmaz. Şimdi Numan Bey'le beraberim, bundan sonra da beraber olacağım" ifadelerine yer verdi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde partililer toplu istifasını sunduktan sonra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan; Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de partiden istifa etti. SP Sivas İl Başkanı Halil İbrahim Karademir ile 20 yönetici de Numan Kurtulmuş önderliğinde kurulacak yeni hareketin içinde olacakları gerekçesiyle görevlerinden ve partiden ayrıldıklarını açıkladı. Diğer taraftan Saadet Partisi GİK Üyesi Avukat Hasan Tahsin Şengül de Saadet Partisi ile yollarını resmen ayırdı. Şengül ile parti yönetiminden 14 kişi daha istifa etti.

SP Gerede İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de istifalarını açıkladı. Ayrıca SP'nin Malatya il başkanları, Kırşehir SP yönetimi, SP Eskişehir İl Başkanı ve 11 ilçe yönetimi, SP Batman İl teşkilatı, Adana, Tekirdağ ve Siirt İl başkanları ve yönetimleri ile Erzurum'un Hınıs İlçe teşkilatı üyesi Mehmet Çığal da partilerinden istifa etti. (Vakit)

HABERE YORUM KAT