1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fahreddin Konuralp Suriye’de Şehid Düştü
Fahreddin Konuralp Suriye’de Şehid Düştü

Fahreddin Konuralp Suriye’de Şehid Düştü

Türkiyeli Müslümanlar Suriye’de bir şehit daha kazandı. Ankaralı Fahreddin Konuralp kardeşimiz de Baas güçleriyle girdiği çatışma sonucu Halep’te şehit düştü.

22 Ağustos 2012 Çarşamba 14:12A+A-

Adem Özköse-Haksöz Haber

Baki Yiğit, Osman Karahan ve Metin Ekinci’den sonra Türkiyeli bir Müslüman daha Suriye’de Baas güçleriyle çarpışırken şehid düştü. 1981 doğumlu olan Fahreddin Konuralp Baas güçlerinin Suriyeli Müslümanlara yönelik işlediği zulümlere dayanamadığı için bir süre önce  Suriye’ye gitmişti. Ankara-Keçiören’de oturan Fahreddin Konuralp bir zamanlar İslam’a uzak bir yaşantısı olmasına rağmen İslami yaşantıyı seçtikten sonra kısa zamanda çevresi tarafından sevilen, örnek bir Müslüman haline geldi. Uzun zamandır arkadaşlarına, “Suriye’de kardeşlerimize yönelik işlenen zulüm ve katliamlar nedeniyle çok rahatsız oluyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bir Müslüman Suriye’de yaşanan bu zulümler karşısında nasıl olur da sessiz kalır?" diyen Fahreddin kardeşimizin şehid düşmeden önce Baas güçlerine etkili darbeler vuran bir çok operasyona katıldığı da öğrenildi.

Şehit Fahrettin Konuralp 24 Temmuz 2010 tarihinde Mavi Marmara saldırı sonrası Ankara Başkent Spor Salonu'nda oynanan İsrail – Sırbistan voleybol maçını protesto etmekten de yargılanan 19 kişiden biriydi.

Bu arada Ankaralı Müslümanlar başta  Halep’te  şehit edilen Fahreddin Konuralp olmak üzere Suriye ve Afganistan’da şehit düşen tüm kardeşlerimiz için Cuma günü Hacı Bayram Veli Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılacaklar. Programda ayrıca Suriye ve Afganistan direnişine destek için basın açıklaması da yapılacak.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum