1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz"
"Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz"

"Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz"

Son zamanlarda ciddi oranlarda zam alan tüketim maddelerinden haberdar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz." dedi.

10 Eylül 2021 Cuma 18:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planladıklarını ancak Akdeniz ve Ege'de yaşanan yangınlar, Karadeniz'de yaşanan seller nedeniyle ziyareti ertelediklerini dile getiren Erdoğan, devletin tüm kurumları ve imkanlarıyla afetlerin önlenmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, hasarlarının tazmini, zarar gören yerlerin yeniden ihyası için çalıştığını söylemesi dikkat çekti. 

Uzun süredir ekonomik verilerin iyileşmesinden ve rekorlar kırmasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "halkın ekonomik alım gücünün düştüğünü gördüğünü" anladığımız konuşmasında, "Attığımız her adımda önümüze dizilen tuzakları, dört bir tarafımızda oynanan oyunları birer birer bozarak hedeflerimize doğru yürüyoruz. Salgın döneminde tüm ülkeler küçülürken, çok ciddi siyasi, ekonomik, sosyal sıkıntılarla karşı karşıya kalırken, biz sağlık hizmetlerinden ekonomiye kadar her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. İşte sizler de takip ediyorsunuz, büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin de üzerinde bir seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu? '128 milyar dolar nerede'. Bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan. Zaten bunlar yalan terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak halleri bile kalmadı. İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek, milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız." demesi dikkat çekti.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son ekonomi politikaları için, "Hazinenin kasasının doldurulmaya çalışıldığı bu süreçte de halkın alım gücünün düşmesi umursanmadı" yorumları yapıldı.

Tüketim, konut, araç ve elektronik ürünlerinin fiyatların arttığı son bir kaç aydır Türkiye ekonomisi, şahlanmaya ve hazine kasası dolmaya devam ediyor. Bu büyümenin ve iyileşmenin halka ve tüketim ürünlerinde ucuzluğa ne zaman yansıyacağı ise bilinmiyor.  

Erdoğan'ın, "İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının da önüne geçeceğiz." demesinin ardından akıllara "Peki ama ne zaman?" sorusu takıldı. 

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum