1. HABERLER

  2. HABER

  3. Facebook Suriye Direnişini Karartıyor
Facebook Suriye Direnişini Karartıyor

Facebook Suriye Direnişini Karartıyor

Sivas Özgür-Der’den Bahadır ALPAN kardeşimizin büyük emeklerle hazırladığı Özgür Suriye sayfası kapatıldı.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 00:53A+A-

Sivas Özgür-Der’den Bahadır ALPAN kardeşimizin büyük emeklerle hazırladığı Özgür Suriye sayfası kapatıldı. PYD’nin bilgi kirliliğini artırdığı şu günlerde haksız, insafsız haberlerin Beşşar lehine her zamankinden daha yoğun pompalandığı bu süreçte Suriye sayfalarının kapatılması tam bir karartma operasyonudur. 6.500 takipçisi olan sayfamızın gördüğü büyük ilgiyle beraber ciddi herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin kapatılmasını kınıyor ve Müslümanları bu sayfaları takip etmeye ve paylaşımları artırmaya davet ediyoruz. Ayrıca 46,000 takipçisi olan ve daha önce iki kez Facebook yönetimi tarafından kapatılan The Syrian Revolution | Suriye Devrimi sayfası 3. Kez kapatıldı. The Syrian Revolution | Suriye Devrimi sayfasının konuyla ilgili kendi sayfasında yayınladığı açıklamayı aşağıya alıntılıyoruz.

Facebook yönetimi Özgür Ordu operasyonlarını ve medyanın yansıtmadığı katliamları yayımlayan sayfaları bir bir kapatıyor.

Direnişin 3. yılında Özgür Suriye Ordusu bir yandan Esed ve destekçilerine karşı mücadele ederken diğer yandan youtube ve facebook gibi sosyal medya kanalları ile çektikleri katliam ve operasyon görüntülerini kamuoyuna aktarmaya çalışıyor. Bu münasebetle süreç içersinde sosyal medyada Esed yandaşları ve karşıtları olarak birçok sayfa açıldı. Türkiye bu konuda oldukça samimi, gönüllü birçok genç gerek facebook, youtube gerek blogspot sayfaları kurarak zulme sessiz kalmadı ve medyanın yansıtmadığı gerçekleri bu yolla duyurmaya çalıştı.

Fakat her ne sebeptendir bilinmez,F acebook yönetimi özellikle son aylarda Öso yandaşı sayfaları bir bir gereksiz ve haksız yere kapatmakta.Şiddet içerikli paylaşım yapıldığı için bu yönde karar alındığı tahmin edilse de içerik kurallarına uymayan, yalan, uydurma ve provoke haberlerin yanında aynı şekilde şiddet içerikli paylaşım yapan Esed yandaşı sayfalarının kapanmaması dikkat çekiyor.

Son zamanlarda basit gerekçeler ile kapatılan Türkçe sayfalardan bazıları:

The Syrian Revolution | Suriye Devrimi - 46,000 takipçi, -- 3 Kez Kapatildi
Suriye Direnişi - 17.000 takipçi,
Özgür Suriye Haber Ajansı 16,000 takipçi, -- 3 Kez Kapatildi
Suriye'de Katliama Hayır - 10,000 takipçi,
Özgür Suriye - 6,500 Takipçi,
İslamperver - 3,000 takipçi,
Nusret Cephesi Türkçe - 3,000 takipçi,
Abdulbasit Sarut - 1,200 takipçi,
Suriye Devrimi Video - 650 takipçi,

İngilizce Sayfalar;

The Lebanese Revolution - 44,000 takipçi,
Free Syrian News 24 - 66,000 takipçi,
Aleppo Revolution 2011 - 79,000 takipçi,

Arapça Sayfalar;

Ugarit News - Syria - 155,000 takipçi
Suriye İslam Cephesi Resmi Sayfası,
Ahraruş Şam Resmi Sayfası,
Nusret Cephesi ResmiSayfası.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum