1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ''Evleri 1 yılda teslim edeceğiz''
''Evleri 1 yılda teslim edeceğiz''

''Evleri 1 yılda teslim edeceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminde arama kurtarma çalışmalarının bittiğini, deprem konutlarının yapımına 1 ay içinde başlanacağını söyledi. Erdoğan, “Önümüzdeki yıl bitmeden hak sahiplerine evlerini teslim etmiş olacağız” dedi.

06 Kasım 2020 Cuma 10:28A+A-

TOKİ vasıtasıyla bu yıl 100 bin konutun inşasına başlandığını belirten Erdoğan, “Önümüzdeki yıl 100 bin konutun inşasına daha başlıyoruz. Ayrıca 59 ilimizdeki 268 riskli alan ile 67 ilimizdeki rezerv yapı alanlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Riskli yapı olarak ilan ettiğimiz 688 bin birimin 670 binindeki tahliye ve yıkımları tamamladık. Devlet olarak şu ana kadar riskli yapı tespiti yapılan 1 milyon 395 bin bağımsız birimdeki kentsel dönüşüm çalışmaları için 5 milyon vatandaşımıza yaklaşık 15,5 milyar liralık destek verdik” dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Erdoğan, “İstanbul başta olmak üzere deprem riskinin yüksek olduğu şehirlerimizde bu süreci hızlandırmamız gerektiği anlaşılıyor. Tabi bu sadece kamunun imkânlarıyla olacak bir iş değildir. Milletimizin de oturduğu binanın depreme dayanaklılığını tespit ettirmesi, şayet bu konuda herhangi bir sıkıntı varsa gerekiyorsa kendisi de üstüne biraz koyarak hızla sağlam bina inşası için harekete geçmesi gerekiyor. Ülkemizi deprem başta olmak üzere tabii afetlere hazırlıklı hale getirmek için gece-gündüz çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum