1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Evini satıp, kiraya çıktı! Parasıyla Gazze'ye 150 çadır gönderdi
Evini satıp, kiraya çıktı! Parasıyla Gazze'ye 150 çadır gönderdi

Evini satıp, kiraya çıktı! Parasıyla Gazze'ye 150 çadır gönderdi

​​​​​​​Türkiye’den bir Müslüman evini sattı. Aldığı para ile 150 çadır alıp Gazzeli kardeşlerine gönderdi. Kendisi de kiraya çıktı.

03 Nisan 2024 Çarşamba 23:01A+A-

Gazze’den sosyal medyaya düşen video, Allah yolunda mallarını göz kırpmaksızın harcayanların, ortaya çıkardığı bereketi bir kez daha gördük.

Gazze’deki mazlumiyete yönelik ve işgalci İsrail’e karşı gerçekleştirilen cihada yönelik her gün onlarca video paylaşılıyor. Bunların bir kısmı yetersiz de olsa gerçekleştirilen yardım faaliyetlerine ait. Yardım faaliyeti olarak gıda kolisi, sıcak yemek, çadır ve sağlık malzemelerinin girdiğini duymuş, görmüştük fakat bunların hikayelerini bilmiyoruz. Bu yardımların ulaşması için ortaya konan çabadan bi haberiz.

Bugün önümüze düşen bir videoda bu çabanın arka planına değinilmiş. Adını bilmedikleri Türkiye’den bir hayırsever evini satıp, Gazzeli kardeşlerine 150 çadır yollamış ve kendisi kiraya çıkmış. Medineli Ensar’ın Hz. Peygambere yaptığının bir benzerini günümüze güncellemiş. Yıllarca sahabe hayatı okuyup gözyaşı dökenlerden ayrılarak, akıttığı gözyaşlarının hakkını vermiş. Ümmete, Müslümanlara, insanlığa umutsuz olmamayı öğreten bu gayretin örnek alınması, “sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: 'İhtiyaçtan artakalanı.” ayeti kerimesinin yaşatılabileceğini bizlere göstermesi adına meçhul hayırseveri hayır ile anıyoruz.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum