Suçu işleyenler belli, ceremesini çekenler muhacirler

Suçu işleyenler belli, ceremesini çekenler muhacirler

Dilovası'nda yaşanan olayların faturasını muhacirlere kesen medyanın baskılarına boyun eğen Kocaeli Valiliği, Suriyelilerin deport edildiğini açıkladı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde dün gece yaşanan hadiseler gündemde. 

Medyada tek taraflı olarak Suriyelilerin günah keçisi olarak gösterildiği olaya dair haberlerde Suriyeli bir grubun komşularının köpeğini zehirlediği iddia edilirken, duruma tepki gösterilmesi üzerine Suriyelilerin elde silah  ve sopalarla komşularının evini basmaya kalkıştığı öne sürüldü. 

Bir kısım ırkçı kesimler tarafından şişirilen bu iddialar yalanlanırken kamuoyunu Suriyelilere karşı kışkırtmak isteyenlere gün doğdu. Nitekim provokasyonlar karşılık buldu ve Dilovası'nda alanlara inen bir grup Suriyelileri linç etmeye kalkıştı. Irkçı yayın organlarında "Dilovası halkı" genellemesiyle sunulan bu kitlenin kışkırtıcı baskılarına Kocaeli Valiliği de boyun eğdi maalesef. 

Konuya dair apar topar açıklama yapan valilik Suriyelilerin deport edilmek üzere Göç İdaresine gönderildiğini duyurarak ırkçıların gazını almaya çalıştı. 

Yine muhacirler, yine ırkçı kışkırtma ve yine resmi makamların boyun eğişine tanıklık etmekteyiz. Başta valilik olmak üzere hiç kimse sorulması gereken asıl soruları sormuyor. Mesela "günah keçisi addedilen bu Suriyeliler ile "Türk" komşularının ilişkisi neden kötüydü? Köpeğin Suriyeliler tarafından zehirlendiğinin kanıtı ne?" vb. sorular neden sorulmuyor da Suriyeliler apar topar deport ediliyor? Ya günah keçisi ilan edilen bu Suriyeliler suçsuz ise? O zaman bugün onları deport eden Valilik bu vebalin hesabını verecek mi?

 

img-20230703-122428.jpg

20230703-122743.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir