1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur Tutuklandı
Eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur Tutuklandı

Eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur Tutuklandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu hakimi İbrahim Okur'un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 10:50A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda gözaltına alınan 86 şüpheliden, ifade alma işlemi biten ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 9 hakim ve savcının sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu 3. İş Mahkemesi hakimi İbrahim Okur'un da bulunduğu şüphelilerden 5'inin, ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik, 4 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmederek, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına hükmetti.

Bu arada, tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen 39 hakim ve savcının sorguları sürüyor. Gözaltında tutulan 38 hakim ve savcının ise savcılık ifadelerinin ilerleyen saatlerde alınmaya başlanması bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT