1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı da gözaltında
Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı da gözaltında

Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin kızı da gözaltında

Gösterilerde ölü sayısının 80'e dayandığı İran'da eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi de gözaltına alındı. Haşimi 'göstericileri kışkırttığı' iddiasıyla gözaltına alındı.

28 Eylül 2022 Çarşamba 18:57A+A-

Polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin işkenceyle katledildiği İran'da isyan dalga dalga yayılıyor. Polisin şimdiye kadar 80'e yakın göstericiyi öldürdüğü eylemler birçok kentte devam ederken, eski Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı, kadın hakları savunucusu Faize Haşimi de gözaltına alındı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre Haşimi, 'göstericileri sokak protestolarına teşvik ettiği' gerekçesiyle bir güvenlik kurumu tarafından gözaltına alındı.

 Daha önce Tahran milletvekili olarak İslami Şûra Meclisi'nde görev yapan Haşimi, 2009'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan olaylarda 'ülke güvenliğine karşı eylemlerde bulunduğu' iddiasıyla kısa bir süre tutuklanmıştı.

Faize Haşimi, 17 Eylül'de Mahsa Emini'nin ölümünden sonra 'Clubhouse' adlı sosyal medya platformunda yaptığı bir konuşmada "İran'ın mahkumlara muamelesinin İsrail'den daha kötü olduğunu" söylemişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum