1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Eski CHP’li yeni TİP'li vekil nefret kustu!
Eski CHP’li yeni TİP'li vekil nefret kustu!

Eski CHP’li yeni TİP'li vekil nefret kustu!

​​​​​​​CHP Milletvekilliğinden istifa edip Türkiye İşçi Partisi'ne geçen Sera Kadıgil katıldığı bir televizyon programında Diyanet ve İmam Hatipleri hedef aldı.

26 Eylül 2022 Pazartesi 22:38A+A-

Tele1 canlı yayınında nefret dolu sözlere imza atan eski CHP’li yeni Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, ''Diyanet diye bir şey olabilir mi? İnançlı var inançsız var, Alevi var, Sünni var, Hristiyan var, Musevi var... Biz bunların hepsinden vergi topluyoruz. Orada Diyanet diye bir kurum var; yalnızca bir mezhebin kara propagandasını yapmak için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Eğitimden kesiyoruz sağlıktan kesiyoruz götürüyoruz İmam Hatip'e veriyoruz. Niye onun başındaki dayılar milyarlık mercedeslere binebilsinler diye. Diyanet bu haliyle bir dini kurum falan değil bir Siyasal İslamcı gereçtir ve kapatılmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Kadıgil, ''Sadece AK Parti'nin  iktidara geldiği günden bu güne kadar İmam Hatip sayısı 7 kat artmış. Her yerde Kuran kursları açılıyor patır patır ki 2012 yılında bir kanun değişikliği yaptılar. Eskiden Kuran kursları MEB denetimindeydi buradan çıkarttılar. Daha sonra TCK'da bir değişiklik yaptılar. Normalde hapis cezası vardı onu kaldırdılar. Bilerek ve isteyerek kreş açmıyor bunun yerine sübyan mekteplerini destekliyor. Kesinlikle İmam Hatipler kapatılsın. İmam ve Hatip olmak isteyen arkadaşlar gidip üniversitede okuyabilirler. Ama dertleri imam ya da hatip yetiştirmek falan değil. Yurt yok yurt. Üniversiteye gidecek öğrenciler bu cemaatçilerin yurtlarına mahkum kalsınlar istiyorlar. Bu olay sistematik bir laiklik meselesi.'' diyerek nefretini kustu. 

Cinsel sapkınlara en büyük desteği veren Kadıgil'in İmam Hatiplere, Kur'an kurslarına saldırması gayet normal...

HABERE YORUM KAT

5 Yorum