1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Eski Alman Rapçi Suriye'de Şehit oldu
Eski Alman Rapçi Suriye'de Şehit oldu

Eski Alman Rapçi Suriye'de Şehit oldu

Eski Alman Rapçi Deso Dogg Suriye'de direnişçilerin safında yaşamını yitirdi

23 Kasım 2013 Cumartesi 04:13A+A-

Dünyanın ünlü Rap sanatçılarından Alman asıllı Deso Dogg (Denis Mamadou Gerhard Cuspert) dün gece yaşamını yitirdi. Alman asılı Deso geçtiğimiz aylarda cihad amacıyla Suriye'ye geçmiş ve çatışmalara katılmıştı.

Abdulkadir ŞEN / incanews

Dünyanın ünlü Rap sanatçılarından Alman asıllı Deso Dogg dün gece yaşamını yitirdi. Alman asılı Deso geçtiğimiz aylarda cihad amacıyla Suriye'ye geçmiş ve Küresel Cihad yapıları içerisinde çatışmalara katılmıştı. Eski ünlü Rap sanatçısı Suriye'de geçtiğimiz hafta yaralanıp tedavi altına alınmıştı. 2010 yılından sonra tamami ile müzik piyasasından çekilen Ebu Talha el Almani daha sonra Almanya’da bir çok toplantı ve seminer düzenleyerek İslamı yaymaya başlamıştı. 

Deso'nun İslam'a girmeden önceki resimleri

 

Deso İslam'a girdikten sonra

 

 1237066_581982061843248_610073883_n

Deso Suriye'de savaşırken

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Alman Savaşçının Vurulma Anı

 Yaşamını yitirmeden önce söylediği bir Afgan Marşı

Almanya'nın Planı ve Türkiye'ye Saldırı Haberleri

Almanya Deso'nun Türkiye'ye saldıracağını iddia ederek Türkiye'nin Suriye'de halka yardım götüren Almah yardım organizasyonlarına baskı yapmasını sağlamaya çalışmış ancak Deso yayınladığı bir video ile bunun propaganda olduğunu duyurmuştu. İncanews.com analistlerine göre bir çok Batı'lı istihbarat kurumu Suriye'de savaşan direnişçilerin Türkiye'de eylemler düzenlemesi için bu tür haberleri yaygınlaştırıyorlar. Analistler bu tür haberlerle bazı kesimlerde Türkiye'de eylem düzenlenmesi fikrinin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını belirtiyorlar. Ancak 3 yıl devam eden diireniş boyunca hala Türkiye'de cihad kaynaklı tek eylem olmamasının Batı'yı hayal kırıklığına uğrattığı bildiriliyor. 

Alman medyasında geçtiğimiz hafta yer alan 'Deso Dogg Türkiye'de eylem yapacak' başlıklı haberler, Türk medyasında da yer bulmaya çalışmış fakat beklenen sonuç elde edilememişti.

Alman medyasının çıkardığı haberleri bir video ile yalanlayan Deso Dogg, yaptığı açıklamasında bu tutumu İslami kurallara göre değerlendirerek Kuran'dan referanslar göstermişti.

Batı Medyası, neden böyle bir tutum sergiliyor?
Olayın 'istihbarat savaşı' kaynaklı olduğunu söyleyen uzmanlar, Alman istihbaratının Türk yetkilileri harekete geçirmek için psikolojik hamle yaptığı görüşünde.

Birçok Avrupalı gencin Suriye'deki savaşa Türkiye yol güzergahını kullanarak geçiyor olmasını engellemek ve Türkiye Hükumeti'ni teröre destek bahanesiyle yıpratmak için uydurulduğu belirtilen haberlerin arkasında Avrupalı savaşçıların aldıkları askeri eğitimden duyulan endişenin yattığı öne sürülüyor.

Avrupalı Hükumetler Esed'i mi Destekliyor?
Suriye'de süren iç savaşa sessiz kalan Batı dünyasının İran, Rusya ve Çin destekli Suriye rejimi tarafından kazanılacağı düşüncesinde olduğu belirtilen Avrupalı Hükumetlerin kimyasal silaha karşı çıkması, diğer silahlara verilen bir izin olarak yorumlanıyor.

Esed ailesinin İsrail'in sınırları için garantör olduğu bu yüzden de İsrail ve müttefiki Avrupalı hükumetler tarafından kalması için gayret sarfedildiği iddiaları, kulislerde konuşulan güçlü iddialardan biri olmaya devam ediyor.

Deos Dogg Kimdir?

 Berlin, Kreuzberg doğumlu Deso Dogg (Denis Mamadou Gerhard Cuspert) 1995 yılında Rap hayatına başladı ve kısa sürede dünyaca ünlü bir Rap sanatçısı oldu. 2004 yılında uyuşturucu suçundan hapse giren Cuspert, hapis hayatından sonra çeşitli filmlerde oynadı. 2010 yılında İslam'a giren Cuspert İslam'a girdiğini kamuoyuna ilan etti ve Alman halkını İslam'a davet etti. Kısa sürede İslami davet çalışmalarıyla Almanya'da büyük bir etkinliğe ulaştı. Deso Dogg Suriye'de Hizbullah ve Esed tarafından yürütülen katliamlara karşı mücadele etmek amacıyla daha sonra Suriye'ye gitti. 

Eski Alman rapçi Deso Dogg bir süredir Suriye'de muhaliflerin safında Esed'e karşı savaşıyordu. Müslüman olduktan sonra Ebu Talha el Almani adını almıştı. 
 

Deso Dogg Müslüman oldu

Deso kendi yaşamını anlatıyor

 Abu Talha el Almani (Deso Dogg)'dan bir marş. Ben Bir Güzel  Gördüm Kardeşim

Müslüman olduktan sonra 2010 yılında müzik kariyerini sona erdiren Ebu Talha'nın, Suriye'deki savaşa kadar uzanan hayatını konu alan kısa bir film çekildi. 

Filmin tanıtım videosu...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum