1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esirlerin Açlık Grevi Eylemi 43. Gününe Girdi
Esirlerin Açlık Grevi Eylemi 43. Gününe Girdi

Esirlerin Açlık Grevi Eylemi 43. Gününe Girdi

İsrail işgal yönetimi eylemi kırmak için çeşitli yollara başvururken 43 gündür açlık grevi yapan Filistinli esirler idari ceza uygulamasının kaldırılmasını istiyor.

05 Haziran 2014 Perşembe 05:00A+A-

İşgal rejiminin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde uyguladığı idari hapis cezası uygulamasını protesto amacıyla işgal zindanlarında açlık grevi başlatan Filistinli esirlerin eylemi 43. gününe girdi.

İdari hapis cezası uygulamasına son verilmesini ve serbest bırakılmayı talep eden idari hapis cezası mahkumu esirler, talepleri yerine getirilinceye kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtirken, esirlerden bazılarının sağlık durumu iyice kötüye gittiği için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

İşgal rejimi, gözaltına alınan esirlerden dilediğini sadece işgal rejiminde uygulanan idari hapis cezasına mahkum ediyor ve işgal istihbaratının hazırladığı gizli dosyalara dayanarak verilen idari hapis cezaları sınırsız bir şekilde uzatılabiliyor. Dosyaların içeriği esirlere ve avukatlarına gösterilmiyor. Dolayısıyla idari hapis cezası mahkumları kendilerine herhangi bir suçlama yöneltilmeden ve yargılanmadan aylarca ve hatta yıllarca işgal zindanlarında keyfi bir şekilde tutuluyor.

İşgal rejiminde uygulanan idari hapis cezasını protesto için işgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan 120 esir Nisan ayı sonlarında açlık grevine başladı. İşgal rejimi cezaevleri idaresi, eylemi kırmak için esirleri sürekli bir cezaevinden diğerine naklediyor ve diğer esirlerden ayırıyor.

 

HABERE YORUM KAT