1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Varil Katliamlarını Dünya Boş Gözlerle Seyretmekte!
Esed’in Varil Katliamlarını Dünya Boş Gözlerle Seyretmekte!

Esed’in Varil Katliamlarını Dünya Boş Gözlerle Seyretmekte!

Suriye ordusunun temmuz başından bu yana attığı varil bombası sayısı 2.000’i geçti.

15 Ağustos 2015 Cumartesi 14:11A+A-

Middle East Eye'dan Tercüme Eden: Hasan Soylu / Haksöz Haber

Kendilerini koruyabilmek için ihtiyaç duydukları uçaksavarların Suriyeli direnişçilere erişmesini engelleyen ABD bir yandan da timsah gözyaşları akıtmakta.

ABD’nin BM temsilcisi Samantha Power özellikle Şam kırsalındaki Deriyye ve Lübnan sınırındaki Zabadani’de yoğunlaşan varil saldırılarının önlenmesi için bir şeyler yapılması gerektiğini ifade etti. Suriyeli direnişçilerin rejimin uçak ve helikopterlerle havada attığı varil bombalarına karşı gereken uçaksavar ve diğer etkili silahların geçişinin ABD’ tarafından engellendiği göz önüne alındığında BM’deki ABD temsilcisinin bu yakınması ve çağrısının çok ilginç bir tezat oluşturduğu görülmekte.

ABD’li temsilci varil bombalarının Esed rejiminin halka karşı uyguladığı terörün ana malzemesine dönüştüğünü, uluslararası kamuoyunun bir araya gelerek Suriyeli sivilleri bu saldırılardan korumak için harekete geçmesi gerektiğini söylüyor ama bunun nasıl yapılacağını ise es geçiyor.

ABD, İngiltere ve Fransa defalarca Suriye rejimini sivillere yönelik varil bombalarıyla düzenlediği katliamlardan dolayı kınamış, bu saldırılarda sayısız sivilin, okul, cami, pazar ve hastanenin yıkıldığını dile getirmişti.

BM Güvenlik Konseyi geçtiğimiz şubat ayında varil bombası kullanımının derhal durdurulması gerektiğine dair bir de karar almıştı. Ama bu tür içi boş kararlar Suriye rejimini hiç etkilememiş, bilakis bu dönemden itibaren saldırılarının daha da ivme kazanmasını beraberinde getirmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT