1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Varil Bombaları Beş Ayda 2 Bin Can Aldı
Esed'in Varil Bombaları Beş Ayda 2 Bin Can Aldı

Esed'in Varil Bombaları Beş Ayda 2 Bin Can Aldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep’te 2014 yılının başında bu yana Esed rejimi güçleri tarafından düzenlenen varil bombalı saldırılarda yaklaşık 2 bin kişi öldüğünü açıkladı.

30 Mayıs 2014 Cuma 23:00A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam rejiminin 2014 yılının başından bu yana Halep’te direnişçilerin denetimindeki bölgelere gerçekleştirdiği varil bombalı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Gözlemevi Ocak ayının başından bu yana varil bombaları sebebiyle Halep’ta hayatını kaybedenlerin tam sayısını 1963 olarak açıkladı. Bu kişilerin 283’ü kadın, 567’si ise 18 yaşında altında bulunuyor.

Açıklanan sayıya göre Halep’te günde ortalamam 14 kişi varil bombaları sebebiyle ölüyor.

Türkiye-Suriye sınırında bulunan Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr, rejimin aynı zamanda kuzeydeki İdlib bölgesine de hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Şubat ayında BM Güvenlik Konseyi Suriye’de sivillerin bulunduğu bölgelerde tüm saldırıların ve varil bombalarının da içinde bulunduğu gelişigüzel hava bombardımanlarının durdurulması ve çağrısı yapmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi en son Suriye’de direnişin başladığı 2011 yılının Mart ayı ve devamında gelen katliamlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 162 bini geçtiğini açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT