1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Tanklarla Katliamının Görüntüleri
Esed’in Tanklarla Katliamının Görüntüleri

Esed’in Tanklarla Katliamının Görüntüleri

Suriye'nin Dariyya kentinde tanklarına kamera takan Esed askerleri işledikleri katliamı kaydetti.

27 Mart 2013 Çarşamba 08:00A+A-

Suriye'nin Dariyya kentinde tanklarına Rus televizyonunun kameralarını yerleştiren Esed askerleri işledikleri katliamı kaydetti. Sosyal paylaşım sitesi YouTube'a gönderilen bir saatlik videoda tanklar, binaları ve insanları rastgele bombalıyor.

Dariyya kentinde tanklarla devriye gezen Esed askerlerinin şehri nasıl yerle bir ettikleri ve kente ölüm yağdırdıkları net bir şekilde görülüyor.

Videoda, insanların korkuyla kaçmasından dolayı hayalet şehre dönen kentin cadde ve sokak aralarında devriye gezen tanklar rastgele yıkıntı halindeki binalara ateş açıyor. Bir saat süren görüntülerde bir tanka boş bir binadan ateş açılınca, tank binayı top ateşine tutuyor.

Rus televizyonu için çekilen ve Esed askerleri tarafından kaydedilen görüntüler rejimin vahşi yüzünü gözler önüne seriyor.

Şam'a bağlı Dariyya kenti, Suriye kıyamının başladığı günden itibare Baas karşı gösterilerle öne çıkmıştı. Rejim güçleri aylardır özellikle tanklarla büyük katliamlar işlediler ve şehri yerle bir ettiler. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda kentte onlarca sivil Esed askerleri tarafından öldürülmüştü. Haziran 2012'de de en az 28 sivilin öldürüldüğü kentte Kasım ayında da Esed güçleri kanlı bir saldırı düzenlemiş ve onlarca sivili katletmişti.

HABERE YORUM KAT