1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yok!
Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yok!

Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yok!

Esed ile normalleşme politikaları Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kitlesel eylemlerle protesto edildi!

25 Nisan 2023 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Yüzlerce Suriyeli, bazı Arap ülkeleri ile Beşşar Esed arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi girişimlerini protesto etmek için Suriye'nin birçok şehrinde toplandı. Protestocular, Beşar Esed'ın yargılanmasını, tüm tutukluların serbest bırakılmasını ve yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine dönmesini talep etti.

Başta Kuzeybatı Suriye'deki birçok şehirde sokaklarına dökülen Suriyeliler, Suriye halkının iradesini görmezden gelen her türlü politik adıma karşı duracakların ilan ettiler.

En büyük gösteri Pazar günü Esed karşıtı güçlerin kalesi olan İdlib'de gerçekleşirken, daha küçük gruplar 12 yıllık savaşın ortasında ülkenin diğer bölgelerinden kaçan Suriyelilerin sığınağı olan Azaz'da ve Tel Abyad'da toplandı.

Açıklama: Küçük insan grupları da aralarında Amsterdam, Berlin ve Viyana'nın da bulunduğu birçok Avrupa şehrinde protestolar düzenledi.

Küçük insan grupları da aralarında Amsterdam, Berlin ve Viyana'nın da bulunduğu birçok Avrupa şehrinde protestolar düzenledi.

Güneydeki Dera şehrinden İdlib'e göç ettirilen bir aktivist protestonun amacını şu ifadelerle dile getirdi:

"Suriye halkını ve Suriye devrimini yüzüstü bırakan Arap ülkelerine bir mesaj iletmek için bu gösteriye çıktık."

Türkiye ve Katar gibi birkaç ülke hariç bütün dünya Suriye halkına sırtını döndü ancak Suriyeliler her şeye rağmen özgürlüğe duydukları aşktan zerre geri adım atmadılar. Arap ülkelerinin Esed katili ile normalleşme girişimlerine karşı da sokaklara dökülen binlerce Suriyeli tarafını belli etti. Suriye halkının özgürlük ateşi Esed’i meşrulaştırmaya çalışan zalimleri yakacak!

Suriyeliler Müslümanca bir yaşam için Esed’in katliamlarına direnirken geçen yıllar onların bu tutumunu daha da güçlendirmişe benziyor. Esed ile normalleşmek isteyen Suriye halkının kararlı iradesine baksın ve yaptığı hatadan dönsün. Esed’in Suriye’nin geleceğinde yeri yok!

resized-f3267-8b9550bd2.jpg

resized-880ce-00299619wew.jpg

resized-e5a98-096badd1s.jpg

HABERE YORUM KAT