1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed'in Şeytani Kimyasal Planı
Esedin Şeytani Kimyasal Planı

Esed'in Şeytani Kimyasal Planı

Esed, uluslararası kuruluşların tepkisini önlemek için kimyasalları laboratuvarlarda yeniden formüle edip inceltmiş.

22 Ağustos 2013 Perşembe 11:17A+A-

Suriye rejiminin, BM gibi uluslararası kuruluşların şimşeklerini üzerine çekmemek için elindeki kimyasalları Şam ve Lazkiye'deki laboratuvarlarda yeniden formüle ettiği ve incelttiği belirtiliyor.

Suriye'deki trajedi karşısında sessizliğini koruyan ABD, ancak kimyasal kullanılır ise müdahalede bulunabileceğini ifade etmişti. ABD'nin 'kimyasal kullanılırsa' şeklindeki kırmızı çizgi Esed rejimi için adeta nereye kadar katliam yapabileceğinin bir işareti oldu.

Bugüne kadar tüm ağır silahları kullanan havadan ve karadan sivillerin üzerine bomba yağdıran Şam rejimi, yer yer kullandığı kimyasal silahları ise inkar etmek suretiyle geçiştirmişti.

ŞEYTANCA PLAN

Bu kez Esed rejiminin bu saldırının ardından ABD ve BM'nin üzerine gelebileceği düşüncesiyle kimyasallar konusunda 'şeytanca' bir plan gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

BM kayıtlarında geçen 'kimyasal silah, kitle imha silahı' tanımına uymaması için Esed'in kimyasallarını Şam ve Lazkiye kırsalındaki laboratuvarlarda modifiye ederek kırmızı çizgilere takılmasının engellenmek istendiği öğrenildi.

(Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT