1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in saldırısında bacağını kaybeden İdlibli Yasemin'in hayali
Esed'in saldırısında bacağını kaybeden İdlibli Yasemin'in hayali

Esed'in saldırısında bacağını kaybeden İdlibli Yasemin'in hayali

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırısında bacağını kaybeden 9 yaşındaki Yasemin Bessüs, protez bacağa kavuşup, uzak kaldığı okuluna devam etmek istiyor.

22 Aralık 2021 Çarşamba 12:55A+A-

Babasını iki yıl önce kalp krizinden kaybeden Yasemin Bessüs, İdlib'in kuzeyindeki Kemüne Kampı'nda annesi ve 5 kardeşi ile zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Esed rejimine ait savaş uçaklarının 6 yıl önceki saldırısında bir bacağını kaybeden İdlibli Yasemin'in en büyük hayali ise öğretmen olmak.

Annesinin geçimlerini sağlayamadığını ifade eden Yasemin Bessüs, AA muhabirine, hiçbir suçu olmadığı halde saldırıların hedefi olduklarını söyledi.

Bessüs, "Hayalim, protez bir bacağımın olması ve okula gidebilmek. Büyüyünce de öğretmen olmak istiyorum. Kendimi bildim bileli ayağım yok." dedi.

Çocuklarla oyun oynamak istediğinde oyuna kabul edilmediğini ifade eden Bessüs, "Anneme, neden diğer çocuklar gibi ayağım yok diye soruyorum. Benim suçum neydi? Neden benim ayağım böyle oldu diye sürekli sorular sordum." şeklinde konuştu.

İdlib’in güney doğusundaki Maarşamarin köyünden göç eden 5 çocuk annesi Mediha Haneş de Esed rejiminin uçak saldırısıyla kızı Yasemin'in bir bacağını kaybettiğini söyledi.

Haneş, Yasemin'i birçok doktora götürdüklerini, herhangi bir sonuca varamadıklarını, tek çözümün protez bacak olduğunu belirtti.

Esed rejimi köylerini ele geçirmeden önce göç etmek zorunda kaldıklarını anlatan Haneş, göç yolunda da uçak saldırılarına uğradıklarını, eşi ve 5 çocuğuyla büyük çile çektiklerini dile getirdi.

Haneş eşini kaybettikten sonra çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını kaydederek, "Yaşam şartları zorlaştı. 15 yaşındaki oğlum bisküvi satarak geçimizi sağlıyor. Allah'ın rahmetinden başka bir şeyimiz yok." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT