1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Kuzeni: “Bu Zulme Sessiz Kalmayacağım”
Esed’in Kuzeni: “Bu Zulme Sessiz Kalmayacağım”

Esed’in Kuzeni: “Bu Zulme Sessiz Kalmayacağım”

Beşar Esed’in kuzeni Firas Esed, ailesine yazdığı mektupta hayatını kaybeden ve yerinden olan milyonlarca Suriyelinin vebalinin rejime ait olduğunu belirterek, “Rejim 500 binden fazla Suriyeliyi öldürdü. Bu zulme sessiz kalmayacağım” dedi.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 22:46A+A-

Yahya Fırat / HAKSÖZ HABER

Middle East Monitor’un haberine göre, yurt dışında yaşayan Firas, Facebook sayfası üzerinde Esed rejimini hedef alarak, “Halkın sana baş kaldırması benim suçum değil, onları çıldırttın.” açıklamasını yaptı.

Esed rejimin 100 bini Alevi olmak üzere yarım milyon Suriyeli vatandaşı öldürdüğünü ifade eden Firas, Esed’e ithafen, “Emirleri Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Kasım Süleymani’den alıyorsun.” değerlendirmesini yaptı.

Firas aile üyelerine seslenerek, “Neden kardeşlerinizle kavga ediyorsunuz? Eğer lideriniz için başkalarının ölmesini istiyorsanız önce kendi çocuklarınızı feda edin. Siz, doktorun askerleri, fedaileri ülkenizi yok ediyorsunuz, insanınızı öldürüyorsunuz ve ülkeyi yabancı işgaline maruz bırakıyorsunuz. Bu benim suçum değil, sizin! Ölen yarım milyon Suriyeliyi unutmayacağım. Bombalarla parçalanan ve molozlar arasında çıkarılan çocuk cesetlerini unutmayacağım. Buna sessiz kalmayacağım” dedi.

"Suriye halkının sana karşı ayaklanması benim suçum değil. Sen onları çıldırttın ve umutsuzluğa sürükledin.... Masum insanları öldürmen, işkence etmen, hapishanede kadınlara tecavüz edilmesi benim suçum değil... Kalbim, şehit düşmüş on binlerce zavallı Suriyeli genç için üzülüyor."

Beşar Esed'in rejim saflarında kendileri için savaştırdığı Suriyeli gençlere de üzüldüğünü söyleyen Firas Esed, "Rami Makhlou'nun oğlu Dubai'de araba ve uçaklarıyla övünürken, neden El Masyaf, Tartus veya Humus'un oğlu ölmek zorunda?" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT