1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esed’in Gidiş Takvimini Müzakere Etmek İstiyoruz"
"Esed’in Gidiş Takvimini Müzakere Etmek İstiyoruz"

"Esed’in Gidiş Takvimini Müzakere Etmek İstiyoruz"

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, "Batılı ve Arap müttefiklerimizle birlikte gelecek uluslararası toplantıda Esed’in gidişi ile ilgili kesin takvimi müzakere etmek istiyoruz" dedi.

29 Ekim 2015 Perşembe 17:17A+A-

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin, Batılı ve Arap müttefikleriyle birlikte, gelecek uluslararası toplantıda, Esed’in gidişi ile ilgili kesin takvimi müzakere etmek istediğini bildirdi.

Paris’te düzenlenen Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısının ardından bugün yazılı açıklama yapan Fabius, toplantıda, İran ve Rusya’nın da katılacağı Viyana’daki Suriye toplantısında Esed’in gidişi ile ilgili ortak pozisyon belirlenmesi konusunda görüş birliğine varıldığını ifade etti.

Fabius, "Biz, toplantıda, Esed’in gidişini garanti altına alacak siyasi geçiş süreci ile ilgili kesin takvimin koşulları üzerinde yoğunlaştık" dedi.

Fabius, ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve bu görüşmede ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’ne varil bombalarının yasaklanması ile ilgili sunacağı karar tasarısı hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Fransa'nın davetiyle başkent Paris'te Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Almanya, İtalya ve İngiltere dışişleri bakanları, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda akşam saatlerinde bir araya gelmişti. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun temsil ettiği toplantıya, ABD adına Dışişleri Bakanı John Kerry yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken katılmıştı.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT