1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed’in Eylem Timleri, Türkiye Yolunda İddiası
Esed’in Eylem Timleri, Türkiye Yolunda İddiası

Esed’in Eylem Timleri, Türkiye Yolunda İddiası

Türkiye’de yayın yapan bir gazete, Beşşar Esed Rejimi tarafından eğitilen ve sayıları binleri bulan bir timin Türkiye’de eylem yapma hazırlığında olduğunu iddia etti.

13 Mart 2015 Cuma 10:17A+A-

Milli İstihbarat Teşkilatı MİT’in elde ettiği bilgiye göre Rejim hapishanelerinde bulunan adli mahkumlar eğitilerek bir kısmı Suriyeli direnişçilere karşı kullanılacak; diğerleri ise Türkiye’de eylemler gerçekleştirecek.

Suriye İstihbaratına bağlı bir grubun Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlediği iki bombalı eylemde 52 kişinin yaşamını yitirdiği 146 kişinin ise yaralandığı hatırlanıyor.

Türk Ordusu’nun gece yarısı operasyonuyla Şah Fırat Türbesi’ni taşımasını ağır dille eleştiren Esed Rejimi, operasyonu savaş sebebi olarak gördüğünü açıklamıştı.

Esed Güçleri tarafından Türkiye’de eylem gerçekleştirileceği bilgisine ulaşan Türk yetkililerin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis’teki Öcüpınar Sınır Kapısı’ndaki güvenlik tedbirlerini artırdığı kaydedildi.

Suriye’deki şiddetli savaşın dördüncü yılını tamamlamak üzere olmasına karşın Türkiye’ye taşmamış olması, Türk İstihbaratının ve Türk siyasilerinin görevlendirdiği müzakerecilerin başarısı olarak görülürken Esed Rejimi tarafından yapılacak kaos eylemlerinin ise Türkiye – İran ilişkilerini bozacağı için İran tarafından bekletildiği tahmin ediliyor.

Türkiye’de başta MLKP ve DHKP-C gibi örgütler olmak üzere Suriye’de muhaliflere karşı savaşan oluşumların son birkaç gün içinde gezi eylemlerini tekrar diriltmek amaçlı faaliyetleri ile Suriye’den elde edilen istihbarat bilgisinin aynı zamana denk gelmesi dikkat çekti.

(Kaynak: infocenter.media)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT