1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'den PKK-PYD İtirafı
Esed'den PKK-PYD İtirafı

Esed'den PKK-PYD İtirafı

Suriye'nin eli kanlı diktatörü Beşşar Esed, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin rejimle aynı bölgelerde savaştığını belirterek, 'Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşları ve teröristlerle savaşmak istiyorlar' ifadesini kullandı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 14:47A+A-

Beşşar Esed, İngiltere’nin Suriye’de hava saldırıları düzenleme kararı hakkında konuştu. EsEd, bombardımanların IŞİD’e karşı işe yaramayacağını savundu ve İngiltere için, “Yine başarısız olacaklar” dedi.

Sunday Times’a bir söyleşi veren Esed, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın stratejisinin Suriye’deki durumu kötüleştireceğini belirterek, “Kanserin bir kısmını kesip atamazsınız. Onun özünü çıkarmanız gerekir. Bu tür operasyonlar kanserin bir kısmını kesmek gibi. Vücutta daha hızlı yayılmasına yol açar” ifadesini kullandı.

'ILIMLILAR NEREDE?'

Cameron’ın, Suriye’de “70 bin Batı destekli savaşçı” olduğunu söylemesine de tepki gösteren Esed, “Bu, David Cameron’ın klasik saçmalıklarında yeni bir bölüm… Nerede onlar? Söz ettiği 70 bin ılımlı nerede? 70 bin yok. 7 bin de yok” dedi.

'ELİMİZDE BELGELER VAR'

PYD'nin rejim güçleriyle birlikte aynı bölgelerde savaştığını söyleyen Esed, birliklerin ana destek kaynağının Şam ordusu olduğunu ve ellerinde bunun belgeleri olduğunu belirtti. “Onlara silah gönderdik, çünkü onlar Suriye vatandaşları ve teröristlerle savaşmak istiyorlar. Aynı şeyi Suriye’deki birçok gruba yapıyoruz, çünkü orduyu ülkenin her yerine gönderemezsiniz. Dolayısıyla, yalnızca Kürtler değil” diyen Esed, IŞİD’i yenmek için hava operasyonlarının yeterli olmayacağını da sözlerine ekledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT